Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Български фестивал си партнира с Робърт Де Ниро

Един от най-успешните световни кинофестивали, „Tribeca Film Festival” създаден през 2002-а година от Робърт Де Ниро (който и до днес е негов президент), покани за свой партньор българския фестивал „So Independent Film Festival“ на поредното си 11-то издание, което ще се проведе между 18 и 29 април в Ню Йорк, САЩ.„Tribeca Film Festival” има за цел да помага на създателите на филми да достигат до възможно най-широка аудитория. От основаването си фестивалът е привлякъл международна аудитория от над 3,7 млн. посетители и генерира около 725 милиона долара годишен оборот.

Поканата към българския фестивал идва след големия успех на последното издание на „So Independent Film Festival” в Ню Йорк, което се проведе в „Tribeca Cinemas” между 21-25 февруари 2012.„Получих поканата за партньорство от екипа на г-н Де Ниро веднага след завършването на “So Independent – Ню Йорк” и едновременно се изненадах и зарадвах от нея защото тя ни носи признанието за първия български фестивал упоменат като партньор на международен фестивал от класата на „Tribeca”, споделя Жана Караиванова, артистичен директор на „So Independent Film Festival”.

„Филмът, който избрахме да презентираме, се казва „BEYOND THE HILL”, на режисьора Eмин Алпер. След наградата за дебютен филм на Берлинале 2012 лентата беше отличена с наградата за най-добър турски филм и сценарий, както и със специалното отличие на ФИПРЕСИ на Международния филмов фестивал в Истанбул, който приключи преди дни. Това заглавие се вписва чудесно в целите и концепцията, които изданието на нашия фестивал в Ню Йорк следва вече 10 години, а именно да промотира българското и балканското кино на световната сцена“, разказва още Жана Караиванова.

http://showbusiness.actualno.com/