Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Подготовка за младите бъдещи предприемачи

Много млади хора имат целта или поне идеята да започнат свой собствен бизнес „някой ден“. Каква е разликата между тези, които действително ще го направят и тези, за които този ден няма да настъпи въобще? Често не качествата на човека са определящи, а това каква е представата им за управление на собствен бизнес. Тези, за които това е нещо „голямо и плашещо, в което оцеляват само най-смелите“, не предприемат първата крачка.Вижте няколко съвета за това как да направите скока от „иска ми се“ към действително създаване на бизнес:

Създавайте нови контакти

Един от най-добрите начини да научите какво наистина представлява да се отдадеш на свой бизнес, е да се запознаете отблизо с хора, които вече са го направили. Не е задължително да са собственици на големи фирми, просто хора, които са се осмелили да напуснат „сигурната“ работа за някой друг и са започнали да „работят за себе си“. Най-добре е да се свържете с предприемачи от вашата демографска група, за да може да си кажете:“Хей, щом той го е направил, значи мога и аз“. Но с колкото по-разнообразен опит на предприемачество се запознаете, толкова по-добре.Може да използвате социалните мрежи като Facebook и LinkedIn, за да завързвате контакти с хора, с които имате общи професионални интереси.

Намерете си ролеви модели

Не е задължително да имате личен контакт с тях. Може да са собственици на големи компании, които са тръгнали „от нищото“. Наблюдавайте ги отдалече и черпете идеи и вдъхновение. Четете книгите, статиите, интервютата и блоговете им.

Обръщайте внимание на малкия бизнес, за да „се влюбите“ в някоя идея и да се насочите в тази сфера

Понякога е трудно човек да си избере с какво точно да се занимава – дали ще има пазар, дали ще го вълнува достатъчно, за да го прави с достатъчно хъс. Оглеждайки се какво ви привлича в любимите ви фирми, може да ви хрумне идея за собствен бизнес.

Свиквайте с бизнес разговорите

Голяма част от бъдещите предприемачи се плашат от „бизнес“ страната на нещата. Те надценяват уменията и знанията, които се изиксват за бизнес отношения и се респектират прекалено много от формалността на такъв тип контакти.За да се чувствате по-уверени в тази сфера, може да се абонирате за бизнес списания, в които се разглеждат бизнес въпроси от всякакъв тип, както и съвети за бизнес етикета. В днешно време информация има навсякъде, само трябва да се поразровите и да отделите време да се самообразовате.

http://www.tialoto.bg/