Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Данчо Симеонов: Холдинг Варна носи отговорност за всички дейности по укрепването на ската по крайбрежната алея

Г-н Симеонов, във Facebook се появи издадено от вас пълномощно на Холдинг Варна, които реализират проекта „Алея първа“, да ви представляват пред частни фирми и държавни институции. Как бихте коментирали?

А вие виждали ли сте пълномощното? В него пише: Съгласно чл.7 от подписаното допълнително споразумение към договор, който имаме с Холдинг Варна. Това допълнително споразумение препотвърждава договора, който има държавата с холдинга. В този договор изрично е упоменато, че всички строителни дейности, които се извършват от Холдинг Варна във връзка с укрепването на ската по крайбрежната алея са за сметка на изпълнителя /т.е. на холдинга/. Това включва и те да могат да извършват всички дейности свързани с укрепването на тези инфраструктури, за които говорим. И тъй като имотите на Холдинг Варна граничат с държавни имоти е необходимо да разполагат с нашето разрешение, т.е  те носят отговорност за всички дейности свързани с укрепването на ската. Давам пример – когато една от подпорните стени, които правят се срути, какво означава, че държавата трябва да поеме ангажимента по извозването или наново да изградим стената? Именно за това е споразумението, което регламентира, че всички подобни дейности за са сметка на инвеститора и той трябва да носи отговорност за цялостния строеж и за всички комуникации, които трябва да бъдат преместени, допълнени или изградени наново.

А като областен управител на Варненска област можете ли да вземете отношение относно 40 тонния камък, който може да падне от калето в Провадия?

Разбрах за случая. Преди година и половина имахме инцидент, когато няколко камъка се бяха срутили от скалите и паднаха върху две къщи. Считам, че проблемът трябва да бъде решен от община Провадия и държавата и ще изпратя мои служители да видят за какво точно става въпрос. На наше писмо от Министерство на регионалното развитие и благоустройството ни отговориха, че трябва да се състави комисия, в която да има  представители на Геозащита, на Минно-геоложкия университет, да се види какви са скалите, които трябва да се укрепват и по какъв начин да бъде защитено населението. Бяха поискани средства от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, но не ни бяха отпуснати, сега отново ще направим искане до регионалното министерство. Защото това, което искаме да направим струва много пари, а доколкото знам община Провадия не разполага с такава голяма сума. За сведение – само една от еластичните мражи, която трябва да се опъне над предното укрепване струва над 200 000 лв.
briz15.com