Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Маги Халваджиян: На bTV не им стиска да покажат договора си с нас

– Г-н Халваджиян, от bTV вече официално обявиха, че прекратяват договора си с вас като член на журита на “България търси талант”, заради “многобройни нарушения в качеството ви на жури и на представляващ компанията “Глобал филмс”. Как ще коментирате мотивите им?

– Те имат право по договор едностранно да го развалят с всеки един член на журито – не само с мен, но и с Хилда, и с Любо. При това не е необходимо да посочват никакви причини. Много по-достойно за тях щеше да е просто да кажат, че го развалят, а не да си измислят. Някои хора искат да се чувстват значими и затова правят такива неща. Истината е, че аз също, като продуцент имам право да променям журито по всяко време. Ако сложа някой за жури, който не се справя е напълно нормално да го сменя и не се налага изобщо да давам обяснения за това. Още преди 10 дена излязохме с декларация, в която казахме, че имат право и могат да го направят, ако искат.

– Те обаче не прекратяват договора с “Глобал филмс”?

– За да го направят вече ще е нужно да имат основание. Трябва да няма рейтинг или шоуто да е скапано. А “България търси талант” е номер 1 вече втори месец в целия ефир.

– Защо не дадохте на bTV писмено съгласие да покажат договора за “Господари на ефира” и “Пълна лудница”?

– Ние им дадохме съгласие още с декларацията преди 10 дни. Те не са искали от нас писмено такова. Когато те казаха, че искат да отворят договорите, ние им казахме: “Отваряйте ги, но това трябва да се случи публично”. След което те казаха: “Ок, но искаме да ги отворим предварително и да ги дадем на журналистите”. Никой не е поискал да им даваме такова разрешение писмено, не са контактували с нас и не са ни пращали нищо.

– Това може би означава, че и на bTV не им отърва да се отворят договорите ви с тях?
– Естествено, че не им отърва, защото другите продуценти като го видят ще искат от телевизията куп обяснения.

– От медията заявиха, че завеждат дело срещу продуцентите на “Господари на ефира” и “Пълна лудница” за да защитят доброто си име.

– Казват, че ще ни съдят за клевета! Много се надявам, че това дело ще приключи бързо, защото bTV разчитат след три години хората да са забравили за какво става дума, когато се окаже, че не са ни осъдили, а ние сме спечелили делото. Нито една клевета няма в това, което сме казали. Ще призова съда, ако е възможно, това дело да се гледа максимално бързо, заради големия обществен интерес. Ако може в рамките на един – два месеца това дело да приключи, ще бъде супер. За да може максимално бързо да излезе истината.
blitz.bg