Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Carrefour излезе на печалба от 82 млн. евро за първото полугодие


       Френската верига магазини за продажби на дребно Carrefour е излязла на печалба през първото полугодие на 2010 година. Това се дължи основно на добрите резултати на развиващите се пазари, които са неутрализирали негативните ефекти, наблюдавани в Западна Европа.

Печалбата на Carrefour е 82 млн. евро, след като през първите шест месеца на миналата година бе отчетена загуба от 58 млн. евро. Продажбите пък са се увеличили с 5,9 на сто до 48,9 млрд. евро, съобщава Wall Street Journal.Оперативната печалба за първото полугодие е 1,1 млрд. евро, след като миналата година бяха постигнати 1,02 млрд. евро. Предварителните очаквания бяха за оперативна печалба в размер на 1,05 млрд. евро.

Това позволява на компанията, която е втората по големина верига за продажби на дребно в света след американската Wal-Mart, да потвърди прогнозите за оперативната си печалба през 2010 година. Тя е за положителен резултат от 3,1 млрд. евро.
През последните шест месеца акциите на Carrefour са поскъпнали с 1,5 на сто на борсата в Париж. Това представяне е доста по-добро от представянето на пазара като цяло, тъй като основният индекс САС 40 е изгубил 7,5 на сто за периода.


investor.bg

31.08.10