Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Нелко Коларов ще свири с групата си в Гранд Хотел Варна

Днес и утре от 21 часа във фоайето на Гранд хотел Варна ценителите на хубавата музика могат да се насладят на живо прекарвайки 90 мин. с групата на Нелко Коларов. С огромния си опит и богат репертоар те ще забавляват гостите на хотела през целия сезон в неповторимата атмосфера на външния басейн на хотела.

Нелко Коларов е роден на 19 юли 1959 година. 0т 1981 до 1985 свири в рок група ,,Импулс’’. В този период създава и първите си песни, по-известни от които са: ,,Есенни птици’’, ,,Сън’’ и ,,Ако ти си отидеш за миг’’.От 1985 до 1990 е диригент във Варненска филхармония. Дирижира и спектакли във Варненската опера. Това са едноактната опера ,,Джани Скики’’ на Пучини, балетът ,,Любовна магия’’ на Мануел де Файя и мюзикълът ,,Магьосникът от Оз на Харолд Арлън, който се представя цели 3 години при голям успех. През същия период е диригент и на оркестъра  на Музикалното училище във Варна и главен художествен ръководител на детско-юношеската опера. В периода 1990 – 1994 работи в Скандинавия като пианист на група ,,Escort’’.

В края на 1998 г. е поканен от композитора и китариста  Николо Коцев за диригент на симфоничния оркестър при звукозаписа на рок-операта ,,Нострадамус’’/автор Николо Коцев/. Тази рок-опера, в която участват световно известни рок-певци /Джо Лин Търнър, Глен Хюз, Алана Майлс, Йорн Ланде и др./ е издадена през 2001 година от най-голямата независима европейска издателска група за рок музика  SPV/STEAMHAMMER – Germany и се разпространява с успех  по целия свят. В 2000 год. създава заедно с Асен Георгиев собствен пиано бар във Варна , наречен  ,,Royal Classic’’, който съществува успешно и до днес , както и собствено музикално студио.

През 2004 г. е поканен като пианист в оркестъра на мегазвездата Робин Гиб от ,,Bee Gees’’, където работи и до сега.Следват стотици концерти и участия в музикални фестивали по целия свят – Северна и Латинска Америка, Европа и Азия.От този период са издадени: CD/DVD release ,,Robin Gibb Live with the Neue Philarmonie Frankfurt Orchestra’’/2004/, double CD release ,,Robin Gibb Magnet Tour’’ /2005/ , DVD ,,Art On Ice’’ /2007/ and DVD ,,Live from Ledreborg Castle’’ /2009/.

В 2004 год. участва в записите на клавирните партии на петия  албум ,,My Resurrection’’/2005/ на  групата ,,Brazen Abbot’’,създадена от Николо Коцев. От тогава до днес Нелко Коларов е редовен член на ,,Brazen Abbot’’.При голям успех преминава концертът на групата на фестивала ,,Berkrock’’ в Берковица /2007/, издаден на DVD през следващата година, както и участието на един от най-престижните фестивали за рок-музика в Германия – ,,Magic Circle Festival’’ /2008/.

Нелко Коларов е автор на музика към мюзикъли, театрални спектакли, автор на над 40 авторски песни и над 200 аранжимента.

Авторски албуми :
– ,,Ден на гнева’’- 1998 г. / прогресивен рок /
– ,,Среднощен концерт’’- 2001 г. /поп песни, изпълнени от различни изпълнители като Орлин Горанов, Васил Найденов, Тони Димитрова, Тодор Колев и др./
– ,,Омагьосани картини’’- 2010 г. /инструментален албум, изграден върху сюжети и персонажи от българската митология./

Награди :
– Конкурс ,,ПЕСЕН ЗА ВАРНА’’ – 1996 г. – Голямата награда за песента,,Завръщане’’
/изп.: Васил Найденов/
– Фестивал ,,ЗЛАТЕН ОРФЕЙ’’ – 1997 г.  –  Втора награда за песента ,,Като сън’’
/изп.: Асен Георгиев/
– Награда ,,ВАРНА’’ за цялостна дейност на творец-музикант през 2010 година.

barometar.net