Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Танцов фестивал организират във Варна

Танцов фестивал по случай Световния ден на танца ще се проведе днес – 29 април във Фестивален и конгресен център Варна. Във Феста ще се включат много различни клубове и школи от различни сфери на танцовите стилове – както танцьори любители, така и професионалисти. Събитието е без никакъв вход или такса за участие – напълно безплатно за всички, желаещи да танцуват.През деня на сцената ще се преподават най-популярните и интересни танцови стилове от най-изявените и доказани в тези стилове варненски школи. Уроци ще има по хип хоп, салса, джаз и contemporary, рок енд рол, кизомба, бачата, зумба и народни танци.

„Избрахме именно тези стилове, защото смятаме, че ще предизвикат най-силен интерес у танцьорите (любители или професионалисти, искащи да опитат друг стил). Също така, някои от тях са и едни от най-разпространените в момента стилове не само във Варна, но и в България изобщо“, съобщава Миглена Иванова – представител на неформална младежка група.Вечерта ще има танцов спектакъл – шоу-програма, в която ще участват още повече танцови клубове от Варна с най-различни и интересни хореографии. Освен вече изброените стилове за уроците (по които със сигурност ще има хореографии), ще се включат и бродуей, спортни, стандартни, стрийт танци, както и много други.

„Всички клубове се обединяват, за да покажат красотата на танца на тези, които вече са се запленили от огъня му и на тези, които тепърва изпитват желание да го усетят. Целта, поради която го организираме е да популяризираме не само танците, но и този празник на танца и при добро развитие да стане традиция, която ще се практикува всяка година. Още повече – Варна ще е първото място в България, където така официално, ще се чества този така важен за всички танцьори ден“, коментира още Иванова.Ще можете да се включите в уроци по хип хоп, салса, джаз и contemporary, rock’n’roll, зумба, кизомба и бачата. През деня на сцената ще се преподават най-популярните и интересни танцови стилове от най-изявените и доказани в тези стилове варненски школи, а именно:

Във феста ще вземат участие Училище за хип хоп и съвременни улични танци „The center“, Танцова академия – Нина Козина, Танцова школа „МалаМбо“, Салса клуб „Сабросо“, Салса клуб „Амор“, Танцов клуб „Bueno“, Клуб по акробатичен рокендрол „Dance rock“.За вечерта организаторите са подготвили танцов спектакъл – шоу-програма, в която ще участват още повече танцови клубове от Варна с най-различни и интересни хореографии. Освен вече изброените стилове за уроците (по които със сигурност ще има хореографии), ще се включат и бродуей, спортни, стандартни, стрийт танци, както и много други разбира се. В програмата вечерта ще вземат участие освен участниците в уроците, и още няколко танцови клубове. Това са Балет „Електра“, Танцово студио „Let’s Dance“, Салса клуб „Miro’ Dance“. Школа по модерен балет – „Елемент“, Connection crew, Салса клуб „Десита“ – Балчик, Студио „Балет“ – Бъчварова, Варненска Детско-юношеска Опера.

barometar.net