Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Стефан Вълдобрев: Актьорската работа е центърът, около който градя действията си

На 18 май в НДК ще има голям концерт, озаглавен „Завръщането на Стефан Вълдобрев и приятели“. Ще се изпълнят всички хитове, а и някои нови неща, така че шоуто е гарантирано, съобщи актьорът, режисьор и музикант Стефан Вълдобрев в предаването „Под лупа“ на ТВ „Европа“. Талантливият творец призна, че актьорството му е най присърце от всички области, в които се изявява. Той разказа за някои от постиженията си и за свои бъдещи проекти.

Интервю на Николай Лефеджиев

На 18 май от 19 часа ще имате в НДК концерт, озаглавен „Завръщането на Стефан Вълдобрев и приятели“… 

– Бомбастично заглавие….

– Защо точно завръщане?

– Защото през последните 6-7 години се отдадох изцяло на киното и от време на време на театрални постановки. Като обикалям страната, хората ме питат „какво става с музиката“. За зло или добро винаги ще бъда свързан с песните, които съм правил. Решихме да приемем тази покана за НДК, да съберем старата банда, „обичайните заподозрени“ – Ванката Лечев, Стунджи Янкулов, Веселин Еко и Миро Иванов, с която обикаляхме 90-те години, това е оригиналният състав… Истината е, че това бяха прекрасни години. Аз с нетърпение очаквам този концерт, ще изсвирим всички хитове, от всички албуми.

– Един такъв голям концерт подтиква музикантите да направят нещо ново, пък ви е и време… 

– Ами време е, последното парче всъщност е с Рут Колева „Бряг с цвят най-зелен“, което е отпреди 2 години. Аз си имам парчета, между другото, те си идват, аз си ги складирам, наистина нямах физическо време – занимавах се със снимките на филма „Манчестър Юнайтед от Свищов“, непрекъснато съм някъде по фестивали. Песните си чакат момента и може би сега е моментът.

– Стефан Вълдобрев – актьор, музикант, композитор – какво надделява? 

– Актьорската работа е центърът, около който градя всичко, останалите са дейности. Това съм учил, там ми е силата… Ако трябва да избера дали да режисирам, да пиша музика или да играя главната роля, ще избера да играя.

– Тогава за нея да поговорим – последният ви филм, „Миграцията на паламуда“ на Людмил Тодоров, вече е по екраните. Това е леко разказана история, но е и последният филм на големия актьор Велко Кънев. Тъжно е, когато такива големи имена на нашата сцена си отиват… 

– Така беше, винаги на премиерите из страната имахме възможност да разговаряме с публиката. Тези две чувства се смесиха и при хората – те се смеят, но и изпитват известна тъга именно поради този факт. Това, което можем да направим, е да се учим от големите имена.

– Знам, че сте голям футболен фен, филмът за Манчестър Юнайтед разказва за човек, който не е просто запалянко, а олицетворява любовта към играта. Разкажете ни за това. 

– Той си каза – професия фен, човек с професия фен. Човек с толкова голяма любов към футбола, че сменя личното си име на Манчестър Юнайтед. Аз имах удоволствието да се срещна и с него и с неговите приятели и близки и филмът се получи като социален разрез на едно малко общество в България. И аз мисля, че той ще остане като един такъв документ.

– Тоест от конкретни случаи отиваме към общото? 

– Точно така.

– Как се възприема филмът по света? 

– Навсякъде го възприемат изключително положително, имаме по-3-4 прожекции на фестивали, навсякъде хората имат някаква съпричастност. Те обичат да се сбъдват мечтите, а тук тези на главния герой се сбъдват – той отива на мач на „Олд Трафорд“ и се запознава с Митко Бербатов. Хората по света виждат себе си в един такъв герой и той им е безкрайно симпатичен.

Как реагираха в Свищов, където го познават? 

– В Свищов беше малко по-сдържано, но в София беше голям фурор.

– Други режисьорски проекти? 

– Имам един, той е игрален, съвсем нов, с него спечелихме наградата на „София филм фест“ за най-добър проект. Представянето беше пред чужди продуценти.

– Сега остават парите… 

– Да и да броим едно 4-5 години, да сме живи и здрави.

– Пожелавам ви успех и пълна „Зала 2“ в НДК на 18 май. Благодарим на Стефан Вълдобрев за участието. 

– И аз ви благодаря, обещавам, че ще бъде много приятно.

http://www.tvevropa.com