Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

По пет години затвор за братя Галеви

Върховният касационен съд постанови общо 10 години затвор за дупнишките бизнесмени братя Галеви. По пет години затвор получиха Пламен Галев и Ангел Христов.Присъдите са окончателни и не подлежат на обжалване. Галеви са осъдени за организиране, ръководене и участие в престъпна група за изнудвания. И двамата ще излежават присъдите си в общежитие от открит тип при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“.iNews припомня, че на предишна инстанция – Софийски апелативен съд Христов получи същата присъда, а Пламен Галев – седем години. Присъдата е по обвинение за ръководене и участие в организирана престъпна група с цел рекет и принуда, която е действала от февруари 2007 година до февруари 2009-та.Пламен Галев бе признат за виновен за това, че е ръководил организирана престъпна група с цел принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх.

САС призна Галев и за виновен за това, че е принудил Пламен Миланов да прехвърли 50% от дружествените си дялове във фирма, с което му е нанесена имуществена вреда на обща стойност 82 хил. лв. Съдът глоби Галев с 10 хил. лв. и му наложи конфискация на една трета от имуществото му.

Ангел Христов бе признат за виновен за това, че е участвал в организираната престъпна група и че е принудил Пламен Миланов. Той бе глобен с 7 хил. лв., като съдът му наложи една четвърт конфискация на имуществото.Останалите подсъдими Апостол Чакалов и Владимир Ангелов бяха осъдени на по 4 години затвор, а Георги Блатски – на три години и половина. Георги Градевски бе осъден условно на година и половина условно с тригодишен изпитателен срок за това, че е нанесъл средна телесна повреда на Иван Павлов и Руси Начев.Единственият с потвърдена оправдателна присъда и на втора инстанция е Красимир Оков, който е сочен за счетоводител на Галеви.На долната инстанция (Окръжният съд в Кюстендил) през октомври миналата година, двамата бизнесмени бяха напълно оправдани. Тогава в мотивите си магистратите посочиха, че обвиненията срещу тях са „възпроизвеждане на слухове” и излагането на „субективни мнения” на част от свидетелите.Братя Галеви бяха арестувани при акция на ДАНС в края на януари 2009 година.

http://inews.bg