Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Как цветовете влияят на околните на подсъзнателно ниво

Цветовете, които носите, изпращат послания към околните, при това съвсем ясни. Те могат да успокоят, да развълнуват, да предадат игриво настроение или дори да заплашат. Ето няколко примера за психологията на цветовете от ежедневието: полицаите носят тъмно сиво-синьо, за да внушават авторитет; хирурзите носят зелени престилки, за да вдъхват спокойствие; здравните работници носят бели престилки, което предава послание за чистота и стерилност.Как да създадете “дъга” от подходящи послания и впечатления за себе си? Ето няколко съвета от специалисти:

Синьото
Предава съобщение за честност, спокойствие, надеждност, чувствителност.Синьото загатва за стабилност, защото е цвета на небето, а него винаги го има над нас.Как да носите синьо: по-тъмните нюанси са идеални за официални събития (морското синьо е много силен цвят), докато по-светлите нюанси са подходящи повече за ежедневни ситуации. За да внесете малко повече настроение, опитайте синьо-лилав оттенък – лилавото се възприема като цвета на креативността.

Сивото
Предава съобщение за стабилност, сериозно отношение и надеждност.
Сивото получава това въздействие от природата. В нея всичко, което е сиво, е постоянно – като камъните и скалите, например.

Как да носите сиво: Сивото е практично, а освен това е много силен цвят. Облечете сив костюм за интервю за нова работа, за да покажете на потенциалния работодател, че сте отговорен човек.Ако обаче сте сива от главата до петите, може да създадете и впечатлението, че сте скучна. За да избегнете това, съчетайте сивия костюм с нещо по-забележително – например блуза на щампи или поне чифт блестящи обеци.

Розово
Предава съобщение за любов, привързаност, нежност, женственост.Розовото е нежно и деликатно, но му липсва страст. Смята се също, че има успокояващ ефект. Има слухове, че някои спортни отбори боядисват съблекателните, които ще се ползват от съперниците им в розово, за да им извлекат енергията.

http://www.tia.bg/