Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

10 интересни факта на деня

Понеделник не е най-любимият ни ден от седмицата и предполагаме, че и за вас не е най-чаканият момент. Ето защо решихме да ви зарадваме с няколко шантави факта, подбрани от сайта CrazyFacts.org.

1. Писателката Джоан Роулинг изкарва по пет паунда в секунда.

2. НАСА е готова да ви плати 15 000 долара, за да лежите в леглото в продължение на 90 дни, с цел да измери ефектите от нулевата гравитация върху тялото.

3. Съществуват 7 математически проблема, чиито решения струват по 1 млн. долара. Само един от тези проблеми е решен до момента.

4. Филмът „Американски пай” за малко да не бъде сниман, но в крайна сметка студиото не успяло да устои на оригиналното заглавие на сценария, което гласяло: „Безименна тийнейджърска секс комедия, която може да бъде направена за по-малко от 10 млн. долара и която повечето зрители ще намразят, но мисля, че вие ще я заобичате”.

5. Жените геймъри правят с 34% повече секс в сравнение с жените, които не играят игри.

6. Моцарт е бил един от първите музикални пирати. Едва 14-годишен, докато бил на посещение в Рим, той чул произведението „Мизерере” на Грегорио Алегри по време на изпълнение в Сикстинската капела. По-късно Моцарт записал музиката по памет. По този начин той създал първото незаконно копие на строго пазена собственост на Ватикана.

7. В Япония предлагат спа, където можеш да плуваш в чай, кафе и вино.

8. Пабло Пикасо трябвало да гори картините си, за да може да топли стаята си.

9. Някои пчели пият човешки сълзи.

10. Хората са по-склонни да вярват в нещо, ако то е казано в рима.