Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Стефан Трифонов: Още докато бях в детската градина Хайгашод Агасян забеляза, че имам талант да пея

Солистът на вокален ансамбъл „Сребърни звънчета“ Стефан Трифонов се завърна наскоро от Малта, където спечели второ място на Международния фестивал Euro Stars. В певческата надпревара са участвали 80 деца и младежи от 13 страни: Литва, Румъния, Русия, Полша, Украйна, Киргизстан, Италия и др. Стефчо получава лична покана от директора на фестивала Мартин де Габриеле през лятото на 2011 г., като лауреат на на Международния фестивал „Трикси“ в Балчик. В конкурсната програма на фестивала 9-годишният талант е представил песента „The Show Must Go On“ на Куин, а на галаконцерта – „What а Wonderful World“ на Луис Армстронг, като и двете му изпълнения са предизвикали  бурни аплодисменти в залата. Талантът на Стефчо направи впечатление и на вокални педагози, музикални дейци, изпълнители и директори на международни формати, участващи в „Euro Stars“. Голямо признание бе връчената му допълнителна награда – покана за участие в Световния шампионат на изкуствата през юли в Холивуд. В този мащабен световен форум ще участват представители от 55 страни в света, които ще презентират танци, пеене, актьорско майсторство, инструментална музика и други видове изкуства. Поканата на Стефчо за Холивуд му бе връчена от г-жа Адриен Юнек, отговаряща за селекцията за Световния шампионат на изкуствата за Европа и член на международното жури на „Euro Stars“. Ето и кратко интервю на www.barometar.net с младия талант:

Кажи ми нещо интересно, което се случи на фестивала в Малта? Какво ти направи най-силно впечатление?

Впечатлиха ме кактусите, палмите и горещината. Освен това за пръв път пътувах със самолет, возих  се в лимузина и ми хареса организацията на фестивала. Той беше замислен с много грижа за децата участници. Зад сцената по време на фестивала имаше служители, които се грижеха за нас, а след изпълненията ни черпеха със сок. Запознах се с много талантливи деца от цяла Европа, слушах хубава музика, намерих нови приятели, които се занимават с пеене в България. Въпреки, че във фестивала участваха само лауреати на международни формати, нямаше звездомания или превзетост. Искам да благодаря на Община Варна и на г-н Иван Портних, с чиято помощ участвах на фестивала, също и на художествения  ръководител на вокалния ансамбъл „Сребърни звънчета” Ангелина Милева и вокалният педагог Юлия Недева, които ми помагат много, за да развивам певческите си данни.

Как се държеше публиката на фестивала?

Публиката се радваше, всички пляскаха.

А ти радваше ли се, приятно ли ти беше да пееш пред тази публика?

Да

Кога започна да пееш?

С вокален педагог от 3 години, но като по-малък също съм имал талант и когато Хайгашод Агасян и други композитори са идвали в детската градина, където съм бил са казали на учителите да кажат на родителите ми да ме запишат във вокален състав.

В банята какви песни пееш?

Всякакви, без чалга.

Коя ти е любимата музика, какъв тип музика обичаш да слушаш?

Поп, малко рок.

Кой ти е любимия език, на който обичаш да пееш?

На английски

Имаш ли любим певец или група?

Не, всички ми харесват.

Искаш ли да приличаш на някой по-известен певец?

На Васил Найденов може би.

За какво си мечтаеш?

Да стана певец

Други мечти?

Не.. или може би да имам деца да създам семейство

А ако не станеш певец какво ще правиш?

Не знам

Вълнуваш ли се за предстоящото ти пътуване в САЩ, ако стане?

Да

Какво очакваш да ти се случи там?

Нещо интересно

въпросите зададоха Иво Югов и Деница Герчева
barometar.net