Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

140 млн. лв дължи властта на бизнеса

Хубав, лош, Дянков се справя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в „закачка“ с червената депутатка Корнелия Нинова за задълженията на държавата към бизнеса.Нинова не хареса формалния отговор на премиера. Тя настоя финансовият министър на правителството да отиде в затвора, защото съсипвал икономиката, но премиерът защити финансист номер 1.“На Гърция има кой да помага, на нас няма кой да ни помогне. Един ден ще викате на Дянков „Благодаря“, изтъкна Бойко Борисов.

Той „защити“ и основния опонент на соцлидера Сергей Станишев за председателския пост в столетницата. Тревожа се, че милион е хвърлен в тежка PR кампания срещу президента Първанов. Кой ги дава тези пари в тази тежка PR кампания, кажете, обърна се той към левицата.Нанасяте сериозен удар върху българския бизнес като не си изплащате задълженията, изтъкна Корнелия Нинова. Вашите министри, г-н премиер, този път се издъниха, каза още червената депутатка. В продължение на месеци Нинова питала министрите колко дължат на българския бизнес и те й давали писмени отговори.

От тях става ясно, че МО дължи 82 милиона лева, МТИТС – 4 милиона лева, МП – 6 милиона лева, МТСП – 31 милиона лева по програма „Красива България“ и още 8 милиона лева по Социално-инвестиционния фонд, МЗХ – 10 милиона лева.

Корнелия Нинова припомни, че кабинетът планирал да вкара в НК като престъпление неплащането на заплати от български работодатели към работниците. Защо не разширите текста в НК и не добавите като престъпление неплащането на държавата към българския бизнес, аргументира се социалистката.Тогава пръв трябва да вкарате Дянков, където му е мястото, за да спре да разсипва българската икономика, подчерта Нинова.Атаките от страна на червената депутатка Борисов обаче разтълкува като личен интерес към него. „Аз разбирам вашето желание по всякакъв повод да си говорите с мен и си търсите за това всякакви формални причини“, подчерта министър-председателят.Той обаче не си спести възможността „да захапе“ червените за оставеното наследство от предходното управление. Какви задължения оставихте по Цанков камък, какви задължения ни оставихте по Водното огледало, попита Борисов.Изплатихме 30 милиона лева 3 години, след като г-н Стефан Данаилов го беше открил, припомни той. Кажете кои фирми са ви толкова мили и не сме им платили, попита премиерът.Той изтъкна, че държавата регулярно се изплаща по всички договори.

News.bg