Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ревизоро: Нищо хубаво не чака Гриша Ганчев

Дела, конфискации, възбрани на имоти ще се стоварят върху Гриша Ганчев, защото се цели той или свързани с него лица и фирми да бъдат извадени от пазара. Ако се докаже това, което само се твърди и се загатва, нищо хубаво не го чака. Това каза пред БНР бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро.„Той дори по-добре вместо да дава интервюта да отиде да си спасява това, което му е останало не от бизнеса, а от имуществото, защото, че с бизнеса ще опитат да го смажат, е абсолютно ясно“, обясни Димитров.Коментарът му бе по повод „захарната афера“, която е нанесла огромни щети на държавата. Точният размер още не е ясен, но най-вероятно става въпрос за стотици милиони левове.

Ревизоро обясни какъв е пътят на захарта, докато дойде в България и как след това отива до потребителите у нас по три направления.
Едното е до магазинната мрежа. Там малка част от стоката може да бъде без документи и контрабандата е около 20 процента.Вторият път е до производителите на захарни изделия. Те могат да укриват или легализират големи количества. Там делът на контрабандната стока би могъл да е по-висок.Третият път е най-опасният – когато количествата захар отиват при производителите на алкохолни изделия. Там са най-големите потребители на контрабандна стока, посочи Емил Димитров-Ревизоро.В момента всички в бизнесa със захар искат да има прозрачност. Понеже всеки иска да оцелее, иска да има ясни правила, посочи още той

blitz.bg