Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Очаква се ръст на чуждестранните туристи у нас това лято

Ръст между 8 и 9 % на чуждите туристи се очаква това лято в Поморие в сравнение с миналогодишния летен сезон, съобщава БТА.Новината съобщи кметът на града Иван Алексиев, който обясни, че според прогнозите ще има висока посещаемост от страна на руските туристи. Очакват се и множество групи от Германия и Скандинавските страни.Според кмета причина за големия интерес към Поморие се дължи на участието на града в туристическите борси. Алексиев се похвали, че има невероятен интерес от страна на чуждите туристи. Морският ни курорт обаче не се представя като такъв, а като столица на балнеотуризма и предлага опции за развиване на медицински туризъм.Поморие очаква да получи и висока оценка от Европейската СПА асоциация, потвърди Иван Алексиев. Освен това градът има шанса да спечели домакинството на Международния спа конгрес през 2013 г.

Според Елена Иванова, председател на Управителния съвет на сдружение „Съюз на собствениците” – Слънчев бряг, търсенето на вече започващия летен сезон подсказва, че туризмът ни през 2012 г. ще отбележи ръст.В Слънчев бряг също се очакват множество руснаци и германци, както и посетители от Великобритания и Ирландия в последните десет дни от месец май. Прогнозите сочат, че по това време повече от 20% от легловата база в комплекса ще е заета. Съвсем очаквано най-интензивният туристически период ще е между 25 юли и 20 август.Местният бизнес смята, че ръстът на чуждестранните туристи ще е между 5 и 8%, като 12-15 % ще е ръстът на руския пазар. Причината за очакванията за множеството руски туристи е облекчения визов режим.Очаква се и по-голям интерес от страна на израелските туристи, а освен това се наблюдава ръст с 4 на сто в записванията на германски туристи. Подобен е интересът и от английските посетители на Българското черноморие.Официалното откриване на летния сезон в курортен комплекс „Слънчев бряг” ще е в началото на месец юни. Иванова подчерта, че сдружението отново застава срещу идеята за поставяне на бариери на входовете на комплекса. Ако това се случи, „Съюзът на собствениците” ще заведе дела.

Димитър Николов, представител на управителния съвет на новосформираната бизнес асоциация „Слънчев бряг“, пък излезе с предложение за създаването на дългосрочна програма за имиджа на Слънчев бряг. Според Николов курортът се радва на голям интерес от страна на младите хора както от България, така и то цяла Европа, така че българските журналисти, които непрестанно критикуват, трябва да се запознаят с мястото. Така те ще се уверят, че Слънчев бряг е „сборен пункт на младостта”.Междувременно ще бъде организирана кръгла маса по проблемите на туристическия бизнес, на която ще се обсъждат проблемите, идеите  и добрите практики в бранша.

http://inews.bg