Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Д-р Красимир Петров: Отдавайки безвъзмездно паркинга на болница „Св.Анна” общинските съветници поправиха голяма несправедливост

Паркингът, прилежащ към МБАЛ „Св. Анна” да се използва безвъзмездно за срок от 10 години от лечебното заведение, това решиха на днешното си заседание местните парламентаристи. Точката беше внесена в дневния ред от комисията по „Собственост и стопанство” с председател Валентина Софрониева. Общинските съветници бяха единодушни в решението си като с 42 гласа „за” те гласуваха паркингът да бъде безвъзмездно отдаден на Окръжна болница. Това ще доведе до облекчение на пропусквателния режим на територията  на болницата. Паркингът  ще може да бъде използван от персонала на МБАЛ „Св. Анна” и от всички пациенти, който постъпват по спешност. Народният представител от ПП ГЕРБ, д-р Красимир Петров присъства на гласуването и ръкопляска след вземането на решението. Депутатът бе любезен да отговори на няколко въпроса на репортер на www.briz15.com:

Г-н Петров, какво е мнението Ви за днешното решение на Общински съвет Варна за отдаването на безвъзмездно право на ползване на паркинга на МБАЛ „Св. Анна?

 С това решение беше поправена една голяма несправедливост, даже една голяма глупост, която е направена в миналото, защото е напълно нормално там, където съществува спешен център, който обслужва почти цялата спешност на Варна, особено травматизма е нормално да има паркинг, който да обслужва пациентите, които идват за преглед.

 Тоест до сега някой е печелил пари на гърба на болницата, защото този паркинг е бил отдаден на частна фирма?

 Не бих искал да коментирам тази страна на въпроса, тъй като не съм достатъчно добре запознат, но самия факт, че този паркинг е бил изкаран от територията на болницата и не се е ползвал от нея, смятам че е напълно нормално да се заподозре подобен елемент.  Искам да уточня, че най-големият проблем при съществуването на такъв паркинг и при неговото използване е точно факта, че която и фирма да го вземе – тя ще гледа да печели от него. Всъщност идеята на ръководството на болницата е този паркинг да бъде използван за колите на персонала и за автомобилите на болните, които идват по спешност. От там няма да се очаква печалба, просто по този начин ще може да се осъществи регулация на движението в територията на болницата, така аз лично бих предпочел и това казах по времето на заседанието на  комисията по „Собственост и стопанство”, че ще бъде добре в точката да има и условие за забрана на преотдаване.

barometar.net