Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Белият дом ни отличи за топразработка за армията

САЩ призна България като номер 1 в областта на иновациите и технологиите. Това стана в столицата на САЩ, след като Белият дом връчи почетния си знак и сертификат за супериновации на панагюрската фирма „Оптикоелектрон груп“. Това е първото подобно отличие за страната ни.Специалистите ни бяха отличени по време на заключителната фаза на тактико-техническите тестове на най-новите иновативни решения в света. Това са серия специални обективи с температурна компенсация, предназначени за експлоатация при екстремни климатични, тактически и бедствени условия. Става дума за оптически прибори за оръжия, както и за камери за разузнаване и уреди за наблюдение и охрана. Оптическият уред е революционен и може да се използва и в индустрията.

Върховната чест нашенци получиха след като тестовете бяха проведени във Вашингтон, ръководени от Международен полицейски съвет по контратероризъм, в който участваха най-добрите специалисти от целия свят. В комисията за оценка на съответствието на продуктите освен командването и водещите експерти са участвали и конгресмени, начело с Уилям Александър, както и представител на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.Международната комисия е дала най-висока оценка за целия свят на иновацията и на продуктите на панагюрската фирма, базирани на уникална технология като е изготвен специален сертификат за съответствие на продуктите и високото качество.

То осигурява използването им в различни оптични конфигурации за международна отбрана, антитероризъм, сигурност, екология и индустрия. Иновационните решения на изобретателите от Панагюрище са предизвикали бум сред комисията и конгреса на САЩ.Затова лично негови членове са дали на Стоян Бакалов, търговски директор на „Оптико-електрон груп“ АД най-високите награди като признание за българския интелект. Почетният знак на Белия дом и сертификатът са получили и двамата изобретатели на свърхновите обективи инж. Иван Гарчев, изпълнителен директор, и инж. Христо Цоневски, мениджър производство.Връчена е и награда на търговския директор д-р Цветана Донова. Тя е участвала в специализираната конференция във Вашингтон, на която е представила потенциала, политиката, стратегическите цели и продуктите на компанията. Обсъдени са сериозни възможности за обмен на военна оптика между САЩ, другите натовски държави и България.

standart.bg