Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ивет Лалова мечтае за токчета

Желязната лейди на леката ни атлетика няма конкуренция. Ивет Лалова, чаровницата с големи и винаги усмихнати очи, преживява физически изпитания, които биха сломили дори мъж. Най-бързата бяла жена на планетата чупи бедрена кост през лятото на 2005-а и тогава всички са сигурни, че това е краят на кариерата й.През последните години е имало само двама спринтьори с идентична травма, които смятали да се върнат на пистата. Мъжът се опитал, но имал страшни проблеми и се отказал. Жената изобщо не стигнала до пистите. Но Ивет, с характер и инат от класа, се втурва отново в големия спорт – при това с две звездни победи, пише „Стандарт. Само на 20, надъхана и без капка съмнение, с 38-сантиметров метален пирон по цялата дължина на бедрото и с един крак с 200 г по-тежък от другия, в Белград тя печели спринта на 100 метра. Времето й от 11, 26 секунди директно я изпраща на световното първенство в Осака’2007 и на олимпийските игри в Пекин’2008. А за да ознаменува по подобаващ начин победата на волята си, решава да си татуира Шекспировата мисъл, която преди време дълбоко я впечатлила: „Времето няма една и съща стойност за всички.“ „Казах си, че се отнася точно за мен. Тъй като именно търпението ме доведе дотук“, спомня си Ивет, която вече има татуирано слънце до пъпа си. А рисунката на дупето й е мит – просто я няма.

През лятото на 2010-а Господ пак я подлага на изпитание. Претърпява коремна операция на киста на яйчника, която отново я изважда за известно време от спорта. „Никакви аборти, както се пишеше по жълтите издания“, възмущава се атлетката. След като се възстановява, веднага започва да тренира. В началото на този сезон пък Лалова получава крамп на турнира в Кавазаки, Япония. Вчера обаче бе единствената европейка, която участва в турнира по лека атлетика от Диамантената лига в Рим. Но най-голямото й предизвикателство е Олимпиадата в Лондон през юли. В Атина преди 4 години България не грабва много медали, но пък Ивет печели игрите в категорията сексапил. Тогава нашето момиче оглавява класацията на сп. „Щерн“ за най-красиви спортистки, състезаващи се в гръцката столица. Тя застава начело на листа, в която читатели на електронния вариант на изданието гласуват за 47 момичета по десетобалната система. Да не говорим, че Ивет често е и в родните класации.

Досега мъж номер 1 в живота на Ивет е баща й Мирослав, талантлив спринтьор, от когото е взела бързите крака. И до днес, когато дъщерята тича, у дома на родителите й всеки гледа телевизия на различен канал и си има ритуал за късмет. Другият важен човек за Лалова е доскорошният й треньор Константин Миланов. Той започва навремето с майка й и баща й, така че винаги е бил част от семейството им.“Макар че повече от 20 години преди мен е работил с най-добрите спринтьорки на България и е имал успехи с тях, съм сигурна, че аз съм неговото върхово творение, неговото произведение на изкуството“, убедена е Ивет.Напоследък чаровната спортистка си е наложила единствено вето – на шопинга. Установила, че гардеробът й се е препълнил с дрехи, за някои от които дори не помни откъде се е сдобила. Леко тъжно й е обаче, че там стоят и обувки с висок ток, които обожава, но не смее често да носи. Защото на другия ден краката й ще са уморени и няма да може да бяга, тъй като позицията на шпайка е точно обратната – с пръстите нагоре. Затова понякога ги разхожда из къщи, ей така, за кеф.

http://lifestyle.ibox.bg