Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Едно малко радио“ и „Любов и пари“ през третия ден на Варненско лято

Моноспектакълът на Мая Новоселска „Едно малко радио“, който е част от основната програма на Варненско лято, ще радва варненската публика през третия ден на фестивала. Той е по сценарий на Теди Москов, Мая Новоселска и Борислав Стоилов. Постановката също е на Теди Москов.В „Едно малко радио“ Мая Новоселска прави зрителите свидетели на богатия й и завладяващ талант. Заедно с режисьора Теди Москов те се връщат към любимия си герой – т.нар. „малък градски човек“, познат от филмите на Чарли Чаплин и Федерико Фелини и с неизменната им игровост изграждат трогателен и комплексен персонаж. Той се лута между улични и поетични образи, комедийното и философското, действителното и мечтано живеене. Мая Новоселска получи Икар 2012 за главна женска роля.Представлението ще се играе на Основна сцена от 19.00 часа. Цените на билетите са: 18, 15, 12, 10 лв.Част от основната програма е и спектакълът „Любов и пари“ от Денис Кели на Младежки театър-София. Режисьор на постановката е Петър Кауков. В ролите влизат Мая Бабурска, Стефан Мавродиев, Койна Русева, Искра Донова, Бойко Кръстанов, Николай Луканов

„Любов и пари“ е черна комедия в безпардонния стил на съвременната британска драма. Авторът й Денис Кели е сред нейните високопризнати представители, номиниран за престижната награда на името на сър Лорънс Оливие. Мъж разказва за (само)убийството на своята съпруга и кинематографично се нареждат епизоди от техния живот назад във времето, достигащи до щастливото й вълнение в мига, когато той й прави предложение за женитба. В почти документален стил постановката протича като разследване на заплетена ситуация, в която въпросът кое е по-силно в човешките отношения – любовта към другия или към парите, се оказва фатален.Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години. Той ще се играе на сцена Филиал от 17 и от 20 часа. Цените на билетите са: 15, 12, 10 лв.

През третия ден на фестивала като част от паралелната програма ще бъде представена сателитна прожекция с превод на български на представлението „Обединено кралство ФРАНКЕНЩАЙН“ на Кралски национален театър – Лондон. Режисьор е Дани Бойл.За първи път варненската публика ще се присъедини към глобалната аудитория на Кралския национален театър в Лондон в рамките на мащабна инициатива в партньорство с Британски съвет за сателитно излъчване на хитови представления от неговия репертоар в кино салони от цял свят. „Премиерата“ на проекта във Варна е със сензационната постановка на носителя на „Оскар“ филмов и театрален режисьор Дани Бойл върху готическата класика „Франкенщайн“, преработена от Ник Диър. Подобно на дете в своята невинност, но ужасяващо на вид, обърканото творение на д-р Франкенщайн е захвърлено във враждебен свят от своя създател.Прожекцията е от 21 часа във ФКЦ. Представлението не се препоръчва за лица под 15 г. Цените на билетите са 6 и 4 лева.

DarikNews.bg