Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Най-опасните звездни диети

Стройните фигури на моделите, актрисите и попзвездите от гланцовите списания съвсем не са резултат от правилно хранене. А на диети, болшинството от които са сигурен начин да съсипете здравето си. Американската асоциация Sense About Science (SAS) публикува рейтинг на най-опасните звездни рецепти за отслабване. Организацията се занимава с разобличаване на всевъзможните митове за постигане на съвършена фигура, носещи се из публичното пространство, като целта й е жените да избягват подобни експерименти. Не случайно повечето знаменитости, попаднали в рейтинга, са се подлагали на лечение от анорексия, булимия и други хранителни разстройства, пише в-к Живот и здраве.

1. Рекламираният от Том Круз и Кейти Холмс „детокс“ според лекарите не е нищо друго освен маркетингов ход. Организмът сам се очиства от токсините и не се нуждае от никакви стимулации. Повечето детокс-таблетки са или безполезна загуба на пари, или са опасни за организма и спадат към забранените препарати. На същата диета са се подложили и Деми Мур и Аштън Кътчър.

2. За да се сдобие със заветния „нулев“ размер, на Кейти Холмс й е помогнала приятелката й Виктория Бекъм. Съпругата на футболиста и актрисата спазвали чаена диета. Основният й принцип е замяната на всяко хранене със силен чай без захар. Виктория Бекъм издържала един месец, а Кейти Холмс – месец и половина. През цялото това време двете приятелки не излизали от вилите си и почти не ставали от леглата. „Ние не знаем с какви диетолози работи мисис Бекъм, но такова хранене не би препоръчал нито един професионален лекар“, заявиха специалистите от SAS. Те са установили нервно изтощение и при двете звезди, затова се предполага, че те употребяват успокоителни препарати. Ето още една коронна диета на съпругата на футболиста – супа от морски водорасли без никакви други съставки. За един ден трябва да се изпият 1,5-2 литра от нея. На тази диета Виктория Бекъм е изкарала два месеца и е запалила по нея Сиена Милър и Кийра Найтли.

. Бледата като смърт Рене Зелеуегър много години се лекува от анорексия в специализирани клиники. Въпреки това актрисата с удоволствие споделя тайните си за стройна фигура и твърди, че отдавна се придържа към здравословния начин на хранене. Всъщност Рене Зелеуегър се съсипва с изтощителна и много опасна диета. Актрисата е изключила от менюто си маслото, месото, рибата, яйцата, кофеина, солта, захарта и даже някои плодове и зеленчуци. Тя употребява много хранителни добавки и вещества, изгарящи мазнините. Пълноценната храна не присъства в менюто й, което може да съсипе здравето на всеки човек.

4. В пресата неведнъж са излизали съобщения, че Брад Пит сериозно се безпокои за здравето на съпругата си Анджелина Джоли. Всъщност актрисата почти не се храни. На някои снимки тя прилича на скелет и рядко се появява пред хората, твърдейки, че е погълната от грижи за децата си. Но специалистите предполагат, че понякога Анджелина Джоли няма сили да излезе от къщи. Актрисата постоянно страда от нервни сривове и трудно се контролира. Диетолозите твърдят, че това е резултат от свирепи диети. Джоли особено много е привързана към детокс-диетата „кленов сироп“. Три чаши от този сироп плюс щипка черен пипер и парченце лимон – това е менюто за цял ден. На тази диета актрисата стои с месеци. Кленовият сироп има още една поклонница – попзвездата Бийонсе. За щастие тя навреме се ориентира във вредата от подобно хранене и заяви, че красивата жена е жената с форми.

5. Според американски диетолози най-опасната диета е любимката на всички топмодели, наречена IV. Тя е изобретение на Линда Еванджелиста. Легендата на подиума още преди години заяви, че 400 калории на ден е нормата, помагаща да бъдеш стройна. И независимо от възраженията на специалистите, които казаха, че 400 калории на ден е нормата за петгодишно дете, повечето манекенки и актриси последваха Линда Еванджелиста.

6. Друга популярна диета е кафе и цигари. Тя се приписва на френските кинозвезди. Привърженичка на тази диета е Ел Макферсън, която твърди, че е по-добре да умреш от рак на белите дробове, отколкото да надебелееш.В края на краищата всеки избира как да живее. Но докато на звездите им плащат милиони, за да изглеждат по този начин, то за обикновените жени, тръгнали по техния път, ще останат само болестите и изтощението.

http://lifestyle.ibox.bg