Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Най-нелепите арести заради Facebook

Винаги трябва да имаме едно наум какво публикуваме във Facebook, защото последствията често могат да бъдат лоши за нас. Ето и няколко примера:

1. Жена, арестувана заради „сръчкване“

Шанън Джаксън от Тенеси не успяла да устои на изкушението и нарушила закона, след като не спазила ограничителна заповед. В заповедта изрично се посочвало, че Шанън не може да осъществява никакъв контакт с подателя на жалбата. Тъй като това не изключвало и подобен контакт в социалната мрежа, Шанън може да бъде осъдена на почти година затвор и до 2500 долара глоба.

2. Мъж, арестуван, защото се преструвал на марокански принц

Да се създават фалшиви профили от името на някоя известна личност се превърнало в нещо като мода. Мароканското правителство обаче явно не е на същото мнение, защото през 2008 година арестува мъж, който създал профил на брата на Крал Мохамед VI. На 26-годишния Фуад Моуртада е повдигнато обвинение за „враждебно поведение“, макар че не се знае дали намеренията му са били злонамерени или е искал да се пошегува. Ясно е обаче, че на мароканското правителство не му е много до шеги.

3. Полицай, получил четири години затвор заради публикуване на снимки от местопрестъпления

Марк Мусарела публикувал снимки на пребита и удушена жена в социалната мрежа. Присъдата му намаляла на 200 часа общественополезен труд, след като официално се признал за виновен. Сега родителите на убитото момиче съдят Facebook, защото позволили снимките на дъщеря им да бъдат публикувани.

4. Жена, осъдена защото обезглавила мишка и пуснала кадри във Facebook

23-годишната Наоми Андерсън се размина със затвора, след като беше арестувана за престъпление към животно, извършено с особена жестокост. След като обезглавила мишката с помощта на нож, Наоми побързала да качи клип в социалната мрежа. Тя получила 18-месечна условна присъда и още 180 часа общественополезен труд.

http://www.dnes.bg/