Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кое прави потребителите на мобилен интернет по-доволни?

По-интелигентното управление и таксуване на мобилния интернет може да подобри потребителското изживяване и в същото време да донесе по-големи печалби на операторите. Това заключават експерти на EricssonConsumerLab в ново публикувания си доклад „По-интелигентен мобилен широколентов достъп” (Smarter Mobile Broadband).Проучването акцентира върху интернет потреблението през мобилни телефони. То е проведено в четири държави – Великобритания, САЩ, Индонезия и Бразилия и се базира на общо 2300 интервюта на потребители на мобилен интернет на възраст между 16-59 години.Според изследването 40-45% от респондентите отговарят, че биха ползвали по-често интернет през мобилния си телефон, ако имаха достъп до по-високи скорости.Най-важните причини, провокиращи потребителите да избират конкретни планове за употреба на мобилен интернет са: качество на мрежата и покритието; цена на услугата и не на последно място – достъпното обяснение за функционирането на съответния план.

Четири са основните концепции в изследването, предложени за коментар на респондентите:

1. Заплащане на високи скорости/качество за определен период – в този случай потребителите доплащат малка такса с цел увеличаване на скоростта на вече избрания мобилен план за определено време. Така теимат възможност да свалят файлове и да сърфират в мрежата значително по-бързо.

2. Опция за презареждане на плана или преминаване към по-ниска скорост – в този случай потребителите могат да увеличат своя трафик лимит. При тази концепция преди достигане на предплатен лимит се отваря прозорец, който предлага на потребителя или да продължи да ползва трафик с по-ниска скорост или да доплати малко количество за презареждане и да продължи да ползва мобилен интернет при същите скорости.

3. Заплащане само на конкретни услуги – при тази концепция потребителите заплащат малка такса с цел достъпването на определени уебсайтове, услуги или приложения неограничено и без да ползват трафика от основния си план.

4. Управление на няколко мобилни плана в едно домакинство – много потребители ползват повече от един мобилен план и често управляват планове на други членове от семейството си. Концепцията дава възможност на потребителите да управляват тези планове чрез прост интерфейс, като следят потреблението и поставят ограничения на различните връзки.

Някои от тези концепции бяха счетени за интересни навсякъде, докато други бяха възприети на конкретни пазари, което показва, че атрактивността на офертите и плановете варира според държавите, коментират авторите на проучването.“Опитът на потребителите се отразява върху начина, по който те оценяват по-персонализираните и динамични предложения, които умното управление на трафика и таксуване позволяват“, казва Сесилия Атервал, ръководител на Ericsson ConsumerLab.“Потребителите във Великобритания и САЩ, които ползват неограничени планове, са по-внимателни при преминаването към нови такива. Това е така, тъй като те не са свикнали да мислят за своите онлайн навици. В същото време на пазари като Бразилия и Индонезия, където се ползват предимно предплатените услуги, новите концепции бяха приети по-позитивно. Хората на тези пазари са свикнали да плащат онова, което са употребили и да доплащат, ако е необходимо. Затова те не възприемат управлението като ограничение на настоящият им план”, коментира още Атервал.

http://inews.bg/