Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Безценните и безполезните часове от работния ден

1. Разпределете времето си

Класирайте вашите дейности от седмицата в три категории: тези с висока стойност, с ниска стойност и с никаква стойност. Високата стойност е това, което произвежда стойност за клиента и компанията. Високопродуктивните хора смятат, че първо резултатите са важни, после – дейностите.

2. Решете какво е ценно

Наскоро работех с един човек, чието време изцяло попадаше в третата категория на стойностите, просто, защото не можеше да определи приоритетите си. Той се опитваше постоянно да жонглира с всички задачи, които има без да дава приоритет на важните.

3. Отървете се от задачите, които губят времето ви

Нека да разгледаме дейностите с най-ниска стойност. Те вероятно включват неща като събиране и съставяне на отчети, срещи, канцеларска работа, комуникационен мениджмънт и задължителните мероприятия. Тези дейности не генирарат никаква стойност. Можете да направите няколко неща с тях: консолидирайте ги, автоматизирайте, делегирайте ги или просто ги елиминирайте.

4. Проследяване и проверка

Единственият начин да извлечете максимума от времето си е грижа и старание. Трябва да следим как прекарваме времето си редовно (аз препоръчвам такава проверка да се прави веднъж седмично). След това трябва да проверим каква стойност сме произвели. И накрая, трябва да бъдем прилежни в защитата на времето си.

manager.bg