Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Пламен Константинов: Матей сбърка

Между бившия вече старши треньор на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев и председателя на Управителния съвет на федерацията Йордан Лазаров има междуличностна борба.Тя се разрасна след грозния начин на уволнение на треньора, а искрата на скандала бе загубата от Германия на полуфинала на олимпийската квалификация. И двете страни в конфликтната ситуация обаче допуснаха значителни грешки.Така бившият волейболист национал Пламен Константинов коментира ситуацията около спорта, след като Радо Стойчев подаде оставка, а досегашният капитан Матей Казийски го последва.По думите на Константинов, който в момента е треньор в Русия, решението на Федерацията да отстрани Радостин Стойчев от треньорския пост е било твърде прибързано.

„Отношението към един треньор трябва да бъде различно – да се помисли, да има среща, да се чуят аргументите и на двете страни. Хората останаха с впечатление, че всичко е подготвено и се е чакала само една загуба, за да бъде махнат Стойчев”, заяви пред bTV Пламен Константинов, допълвайки, че управляващите волейболната федерация все пак са осъзнали грешката си.“Чух лично Лазаров, който каза – готов съм да се извиня публично”.Според волейболния състезател обаче и Радостин Стойчев е постъпил необмислено като е поискал оставката на цялото ръководство на Федерацията. „Такова искане е нереално, няма как да се случи. След 15 дни сме домакини на кръг от световната лига. След още една седмица – на най-големия форум, даван ни някога от Световната волейболна федерация – финалите на световната лига. Най-малкото заради това Управителният съвет няма как да си подаде оставка. Кой ще организира тези събития”, обясни Константинов.Според него няма нищо лошо хората да не са съгласни с определени решения или политики на волейболното ръководство, но моментът за промяна не е бил подходящ. „Най-големите жертви са отборът и феновете. Никой не мисли за тях и остават встрани”, допълни спортистът и треньор.

Той упрекна и бившия си съотборник Матей Казийски за решението му да последва Радостин Стойчев. „Матей сбърка. Първата му отговорност е към отбора му. Може да си тръгне след започналия състезателен цикъл, но не и по средата. Това не е негова битка, не е негова война”, категоричен бе Пламен Константинов.Той посочи, че най-подходящ за треньорския пост на националния отбор в момента би бил Камило Плачи – досегашен помощник-треньор. „Той е работил последните 4 години с тези момчета, познава моментното състояние на всеки, а и е компромисна фигура. Като човек е добре приет от всички – обединяваща фигура е, а това е нужно на отбора в момента – спокойствие и концентрация”.

inews.bg