Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Мехурестият човек се надява да открие лек за мистериозната си болест

Мъж, чието цяло тяло е покрито с тумори, станал известен с прякора “мехурестия човек” се надява да открие лек за ужасната си болест на среща с виден кожен лекар. Чандра Уисну страда от мистериозна кожна болест, в резултат на която цялото му тяло и лице са покрити с израстъци, съобщава вестник “Сън”. Бащата на четири деца от Индонезия много рядко напуска своята къща, а когато го прави, той се принуждава да покрива лицето си с баклава от страх и подигравки. 57-годишният Чандра казва, че болестта му е започнала да се развива от лицето, когато е бил само на 19 г. Докато станал на 24 израстъците се разпространили по гърба му, а до 32 години те почти покрили цялото му тяло.

В ранните фази на болестта родителите на Чандра го завели на редица лекари и дерматолози, които били изумени от сериозността на неговото състояние. Той казва: “Нямаше специално лечение за моята болест. Само ми казваха да видя други дерматолози, защото те не знаеха как да ме лекуват”. “След това баща ми се отказа да ме води по болници и аз никога вече не посетил лекарски кабинет”, добавя той. “Хората не ми се подиграват директно в очите, но ме гледат втренчено и ме избягват. Повечето от тях се държат много странно, когато са покрай мен”, споделя болният.

Чандра решава да разкаже на обществото своята история, след като по-големият му син Мартин, на 32 години, и дъщеря му Лис, на 26 години, също проявяват симптомите на заболяването. Обръщайки се към обществото Чандра се надява да намери лек и да предотврати ужасната му съдба да застигне и неговите деца. След като чува за покъртителната история, д-р Антъни Гапсари, водещ кожен специалист от САЩ, се решава да помогне на Чандра да се справи с мистериозното заболяване.

blitz.bg