Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

България с нова победа в Световната лига

Националният отбор на България по волейбол се наложи лесно с 0:3 (22:25, 23:25, 22:25) над домакина на третия минитурнир от група „Д“ на Световната лига Португалия.Новият селекционер на националите Найден Найденов даде почивка на Тодор Скримов, който вчера изигра чудесен мач срещу Аржентина, а на негово място се появи Пенчев. Сред титулярите попадна и Гаджанов, който изигра доста силен мач днес срещу Португалия.Като цяло България доминираше през цялото време, като отделни спадове в играта на Соколов, Братоев и компания не позволиха на отбора да спечели още по-категорично отделните части в двубоя. Блокадата отново бе сред силните ни оръжия, въпреки че все още няма отлична сработка между Гаджанов и останалите в отбора. Пенчев пък се включи чудесно и посрещаше много добре, а въпреки слабата си атака успя да отбележи 6 точкиНай-полезен в българския отбор за пореден път беше Цветан Соколов, който прави много силна заявка за титулярно място на финалите в Шампионската лига, както и на Олимпиадата в Лондон, която започва в края на юли месец. Диагоналът и капитан в последните срещи наниза 19 точки, 2 от които след изпълнение на сервис. Теодор Тодоров пък добави 9 точки след 9 атаки, Гаджанов се отчете с 8.За Португалия Алешандре Ферейра наниза 14 точки, а с 11 се отчете Флавио Крус.

Първи гейм

Двубоят започна с размяна на точки между двата отбора, като точките идваха повече от атаки – 4:4. България обаче успя да вземе аванс при 4:6 след страхотен блок на Гаджанов, който започна срещата като титуляр. В крайна сметка отново центърът успя да запише успешен блок, за да донесе 3 точки аванс за „лъвовете“ на техническата пауза – 5:8.След нея обаче домакините на минитурнира успяха да запишат 3 поредни точки след силни сервиси на Марко Ферейра – 8:8. Все пак Пенчев успя да посрещне, а Братоев завърши с блок аут за 8:9. Португалия обаче обърна до 11:10 след две поредни слаби атаки на Соколов. Пенчев обаче със сервис възстанови преднината от точка на нашите – 12:11. Българският блок в този момент не работеше, което беше и главната причина „лъвовете“ да водят само с точка на следващата пауза – 15:16 след атака на Пенчев.Отново атака на Пенчев донесе 2 точки аванс при 17:19, а Цветан Соколов със забивка по диагонала донесе 20-ата точка на България – 18:20. Нашите умело задържаха аванса си в следващите разигравания, като Соколов пое отговорността в решаващите моменти – 20:22, а отново той записа точка от сервис за 20:23. Вальо Братоев обаче не успя да забие по диагонала и Селесао отново стигна до точка пасив при 22:23 и Найденов взе прекъсване.

След него Георги Братоев пусна топката в противниковото поле за 22:24, а брат му Валентин изпрати бомба от сервис, което позволи атака за България и Гаджанов през центъра закова 25-а точка за България – 0:1 след 22:25.

Втори гейм

Втората част започна с точка за домакините, но след това Тодоров и Соколов обърнаха резултата до 1:2. След това Братоев заби мощно, а Соколов записа блокада и атака в третия метър за 2:5. Нашите момчета можеха да поведат и с 4 точки, но пусната топка на Валентин Братоев излезе в аут, а португалците неутрализираха атаката през центъра на Гаджанов – 4:5. Бързо обаче „лъвовете“ отново нападнаха своя съперник, като серия от силни сервиси на Соколов позволиха на Гадранов и Пенчев да се проявят силно и резултатът не закъсня – 4:8.След почивката България продължи с силно, а две грешки в атака на Португалия позволи на момчетата на Найден Найденов да поведат със 6 точки – 5:11. Две съдийски грешки обаче върнаха домакините в срещата и Найденов се принуди да вземе таймаут при 8:11.Това обаче даде краткотраен ефект, след като Соколов заби за 8:12, но две минути по-късно разликата стана едва 1 точка – 11:12. Нова грешка в българското посрещне изравни резултата при 13:13, когато отново Соколов даде аванс за 13:14. Проблемите в защита обаче продължиха, а Братоев прати топката в аут от атака и позволи на домакините да поведат при втората техническа пауза – 16:15.

Това посъбуди българските волейболисти, които чрез Соколов на два пъти и единична блокада на Георги Братоев България отново поведе с 2 точки – 16:18. Колебанията в защита обаче продължиха, което отново даде инициативата на Португалия – 20:19. След таймаут на Найденов резултатът беше изравнен, а след това грешка в полето на домакините отново поведохме – 20:21, а блок на Георги Братоев направи 20:22. Вальо Братоев пък направи 20:23 и реши всичко в гейма. До края точките за България донесоха Пенчев и за пореден път Соколов – 0:2 след 23:25.

Трети гейм

Третата част започна подобно на първия с размяна на точки, като никой не успяваше да вземе превес. Все пак малко преди първата почивка за гейма Валентин Братоев реализира директна точка от сервис, а паузата дойде при 6:8 в полза на България след грешка на Ферейра.След нов щурм на България, в който Соколов, Братоев и Тодоров реализираха по точка, треньорът на португалците се видя принуден да вземе таймаут при резултат 8:11. За съжаление, „лъвовете“ отново се поотпуснаха, което доведе до 11:12. Все пак с мощна атака на Соколов по правата отново дръпнахме за 12:14, но португалците стигнаха до равенство след две поредни грешки в нашия тим. Все пак България успя да вземе крехък аванс при втората техническа пауза – 15:16.След нея българските волейболисти отново тръгнаха в атака и логично след две атаки на Соколов и Братоев нашите поведоха с 16:19 и предвкусваха победата с 0:3. Сахейра намали до 17:19, а диагоналът на България прати топката в аут за 18:19. Все пак Братоев реши да играе с Теодор Тодоров, който през центъра донесе 20-а точка за България – 18:20. „Лъвовете“ обаче не успяха да завършат на четири пъти своите атаки и това доведе до ново равенство – 20:20, а след това и 21:21. Соколов заби за 21:22, а Гаджанов успя да надиграе португалския блокировач при мрежата за 21:23. Пенчев по диагонала донесе гейм пойнт за България при 22:24, а аут на Рука донесе крайната победа за България – 0:3 след 22:25.

http://inews.bg