Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Отворено писмо от Веселин Данов

Бившият общински съветник Веселин Данов сигнализира, че документи по делото му за обжалване на съдийското решение, не са били предоставени пред Върховния касационен съд, както са ги комплектова ли адвокатите му. Данов обжалва отстраняването на съдия Нейко Димитров.

Обръщам се към всички вас във връзка с безпрецедентното безумие, с което се сблъсквам по делото водено срещу мен от Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност (КУИППД).За съдия по делото ми в Окръжен съд Варна бе определен съдия Нейко Димитров от началото на делото през 2009 година. Тъй като всички мои имоти и банкови сметки са възбранени от КУИППД, подадох молба до съда да бъде вдигната възбраната на три мои имота за да бъдат продадени. Целта на продажбата е с парите да изплатя данъчните си задължения към държавата, да покрия разходите за вещи лица по делото, експертизи и адвокатски хонорари.Подадената от мен молба до съда беше уважена от съдия Димитров. Няколко дни след излизане на решението на съдия Димитров, председателката на Окръжен съд Варна Ванухи Аракелян лично го отстрани от делото ми и назначи за съдия Каролина Неделчева в разрез с всякакви закони и норми, тъй като по закон съдия по дело може да бъде сменен само ако той си направи отвод, при тежко трайно заболяване, бременност или при смърт.

В последствие КУИППД обжалва това съдийско решение пред Апелативен съд Варна.Съдия Пенка Христова от Апелативен съд Варна отменя решението на Окръжен съд Варна, поради липса на представени доказателства от моя страна. Такива доказателства обаче аз съм приложил към документите, които съм подал в Окръжния съд Варна, а в последствие тези документи се оказва, че не са предадени в Апелативния съд. Тази гавра продължава и до момента, тъй като адвокатите ми обжалваха съдебното решение на Апелативния съд пред Върховен касационен съд. Днес останах изумен, след като адвокатите ми ме уведомиха, че и във Върховния касационен съд делото ми е изпратено неокомплектовано, тоест от него липсват всички предоставени от мен и адвокатите ми доказателства в подкрепа на молбата ми. Това, очевидно, тенденциозно изчезване на документи е явно доказателство за опитите за манипулация на съдебното решение и въвВърховен касационен съд.Упълномощил съм адвокатите си да сезират Европейският съд за правата на човека за случващото се с делото ми.