Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

България отстъпи на Полша в полуфиналите на Световната лига

Полша сложи край на българската мечта за домакински финал в София, след като тази вечер пълната „Арена Армеец“ видя как възпитаниците на Андреа Анастази преминаха през българските „лъвове“, побеждавайки ги категорично с 0:3 (23:25, 20:25, 18:25).Успехът на Курек и компания изглежда доста лесен, като бъдат погледнати цифрите, но далеч не беше така. Единственият гейм, в който Полша превъзхождаше България беше вторият. В първия българите бяха на път да осъществят невероятен обрат, а в третия съдията подаде своето рамо на „Дружина полска“ поне 6 пъти.С оглед показаното на терена обаче възпитаниците на Андреа Анастази заслужаваха победата повече, след като показаха по-добра защита, а Загумни ръководеше чудесно нападението на Полша.За победителите най-резултатен беше Бартош Курек с 12 точки, 9 добави Новаковски, а с по 7 се отчетоха Можджонек и Винярски. Поляците записаха и 27 точки от български грешки.За България от скамейката се включи отлично Валентин Братоев с 8 точки. Най-резултатни пък бяха Владо Николов и Тодор Алексиев с по 9.Утре България излиза в мач за третото място в Световната лига срещу Куба, а Полша излиза срещу САЩ в спор за златото.

Първи гейм – на косъм от обрата

Първите две точки в срещата бяха за Полша след забивка на Курек и блокада срещу Владо Николов – 0:2. Българите имаха няколко шанса да изравнят но Алексиев беше хванат два пъти на блок – 2:4, а след това и 2:5. Виктор Йосифов обаче наниза страхотен ас за 5:6, но все пак първата техническа пауза дойде в полза на Полша при 5:8 след хубава полска блокада срещу Ники Николов.Слабо посрещане на Алексиев пък осигури още по-комфортен аванс на Курек и компания, но Скримов и Владо Николов намалиха до 8:9. Полша отново дръпна с 8:11, Алексиев намали до 1 точка, но полската блокада отново направи разликата три точки – 10:13. Все пак добър единичен блок на Тошко Алексиев позволи на България да е само на две точки зад своя съперник при второто техническо прекъсване – 14:16.Новаковски обаче затрудни много българското посрещане и резултатът набъбна до 19:14, след чудесни атаки на Винярски и пусната от Загумни. Край на злополучната серия сложи влезналият като резерва Братоев с блок-19:15. Полша обаче продължи да играе по-добре и след нови чудесни решения на Загумни се стигна до 23:16 и геймът бе пред своя край.Валентин Братоев обаче направи страхотни два сервиса, които поне върнаха позагубеното самочувствие на „лъвовете“ – 23:19. Той наниза още два аса след прекъсването за 23:21, което отново принуди Анастази да вземе прекъсване. За съжаление, то проработи и Братоев изкара в аут – 24:21. Алексиев наниза 22-а точка за българските момчета, а Йосифов направи страхотен блок на Новаковски за 24:23, но отново центърът беше потърсен от Загумни и не сбърка – 25:23.

Втори гейм – класа от страна на поляците

Вторият гейм започна равностойно, но само докато не застана Бартман на сервис при 2:3 за Полша. Той наниза 2 аса, а той и Курек осигуриха аванс от 2:6 за своите, което доведе до 5:8 за българския съперник на техническата пауза.

След размяна да добри атаки и от двете страни, поляците поведоха с 7:11, след като Цветан Соколов не уцели добре топката и тя изхвърча в аут. Българите се опитаха да се върнат в гейма но атаките ни бяха лесни за полската защита, а Винярски донесе 16-ата точка за Дружина полска за 11:16.След блокада на Тоедор Тодоров резултатът бе намален до 14:17, но след силен сервис на Йосифов Винярски намери начин да преодолее българския блок – 14:18, а след това и 15:19. Винярски застана на сервис, което отново помогна на Полша да поведе с голяма разлика – 15:21, въпреки че „лъвовете“ можеха да спечелят и в двете разигравания. Възпитаниците на НАйден Найденов отново се опитаха в края на натиснат своя съперник, но Курек и Новаковски успяваха да неутрализират българската защита, а Якуб Ярош наниза ас за 18:24. Всичко в гейма свърши, когато Бартош Курек заби в зона №6 за 20:25 и 0:2 в геймовете.

Трети гейм – съдийски подаръци за полския отбор

Третата част отново започна равностойно, като България дори имаше своите шансове да поведе в резултата с поне 3 точки, но полската защита се представяшве чудесно. Равенството се задържа до 5:5, когато съдията за пореден път реши да вбеси пълната зала в София и да отсъди две точки за Полша, които обаче никой в залата не видя – 5:8 за гостите при първото техническо прекъсване.Съдията реши и да отсъди трета несъществуваща точка за Полша, когато Курек заби в аут, но съдията видя несъществуващ блок – 5:9. И както резултатът продължаваше да върви точка за точка, при 11:14 Викот Йосифов наниза ас, но съдията отново реши да се подиграе с българския отбор и отсъди в полза на Полша – 11:15, а след това явна атака на Винярски в антената отново беше отсъдена за съперника на България, тъй като топката се е ударила в антената след среща с блокадата – 11:16 и пореден подарък за Полша.Това разстрои играта на българския тим, а съдията отнесе 1 минута бурни освирквания, както и всеки път при прекъсване на играта. Найден Найденов пък взе два поредни таймаута, тъй като резултата набъбна до 12:18. Братоев пък в отчаянието си прати от забивка топката извън игрището – 12:19.“Лъвовете“ намалиха пасива си до 17:21 след силна игра на Николов и братята Братоеви, но нашите нямаха сили за обрат и след безобразните съдийски отсъждания загубиха с 18:25 и 0:3 в сетовете – Полша на финал, а България ще срещне Куба в мач за третото място.

http://inews.bg