Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

3 начина да сме иновативни, колкото Google

Хоризонт 1: Съществуващи пазари, съществуващи технологии

Това може да изненада някои, но Google харчи 70% от своето време и ресурси за иновации в тази категория и то с основание. Иновациите в пазари, в които в момента работите и в технологии, които в момента предлагате са от ключово значение за защита на вашата конкурентна позиция. Тези нововъведения помагат да останете конкурентоспособни и да се подобри оперативната ефективност.Въпреки че тези иновации е най-лесно да определят и прилагат, те често са най-пренебрегвани от малките и средни предприятия. За щастие, тази тенденция е лесно коригирана. Използвайте вашите служители и тези, които се най-близо до вашите клиенти, продукти и операции, за да ги идентифицирате.

Хоризонт 2: Съседни пазари, следващо поколение продукти

В Хоризонт 2 ние разширяваме обхвата на иновациите на съществуващите пазари и технологии, в които може би не работим или не използваме и днес, но са в непосредствена близост до сегашния ни бизнес. Google е известен с това, че позволява на служителите си да прекарват 20% от времето си в мисли и работи върху лични проекти. Това е така, защото те вярват, че техните служители мислят най-добре стратегически за това как да разширят своите умения. По същия начин ключът за вашия бизнес е разпределението на част от най-стратегическите ви ресурси към следващото поколение иновации.

Хоризонт 3: Нови пазари, нови технологии

90% от иновациите на Google са разпространени в първите два хоризонта, което оставя 10% за крайния хоризонт. Основната причина за това е трудността при определянето на нов пазар или технология. Вместо това, фирмите трябва да се фокусират върху няколко по-малки залози на потенциално нови технологии.Растежът е цел на всеки малък бизнес и много се опитват да постигнат растеж чрез създаване и поддържане на иновативна атмосфера. Структурирането на иновациите във вашата фирма в съответствие с модела на трите хоризонта ще ви помогне да постигнете най-висока възвръщаемост на ресурсите, отделени за иновации.

manager.bg