Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Три необичайни въпроса за работа в Apple

Apple традиционно е на челните места в класацията за най-добри работодатели в областта на IT.Според последната класация на сайта Glassdoor от края на миналата година компанията е третото най-добро място за работа на IT специалисти, като единствено Facebook и Google имат незначителна преднина, пише cio.bg.Хората, които работят в Apple обаче, не само имат висока квалификация – те отговарят и на специфични изисквания на корпоративната култура в компанията. Всеки кандидат за работа трябва да отговори удовлетворително на 3 необичайни въпроса.Първият от тях е “В състояние ли сте да проявявате сила и издържливост?” Отговорът на този въпрос трябва да убеди мениджъра по подбор на персонала, че кандидатът е уверен в своите знания и сили, но същевременно трябва да липсват и най-слаби признаци на високомерие.

Подходящите за Apple служители задължително демонстрират, че ако попаднат на нещо, което не знаят, си признават и са готови да го научат Изключително специфичен е вторият въпрос: “Способни ли сте да обслужвате клиентите по стандартите на хотелите Ritz-Carlton?”. Разбира се, най-добре ще отговорите на този въпрос, ако се отсядали в Ritz-Carlton, но ако не сте – може да се подготвите Правилата, които следва луксозната хотелска верига са широко популяризирани – например, можете да видите доста изчерпателен видео материал по темата на сайта на Forbes.

Все пак, накратко, основните правилата за обслужване на клиенти, които са валидни за Apple и за Ritz-Carlton са:
1. Топло и радушно посрещане на клиента
2. Предлагане на приемливи решения
3. Изслушване на клиента и помощ, когато трябва да се справи с възникнали затруднения
4. Топло и радушно изпращане на клиента със задължителна покана да се върне пак.

Третият специфичен въпрос е “Готови ли сте да бъдете в крак със Стив Джобс?”. За удовлетворителен се приема отговор, с който кандидатът показва познаване на продуктите на Apple, способност да има собствено мнение и да го отстоява при необходимост.

dir.bg