Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Защо работата в екип е толкова важна

Във време на криза бизнесът е особено загрижен за своите печалби и прави всичко възможно, за да увеличи приходите си. Един от най-важните аспекти, влияещ положително върху бизнеса, е работата в екип.„Ефективната работа в екип е начин компанията да използва потенциала на служителите си в най-голяма степен.Работата в екип е разпространена не само в корпоративния свят, но и в света на спорта. Ако един отбор работи активно, никой не може да го спре да постигне целта си. Именно заради значението на екипната работа, много работодатели предпочитат да наемат служители, които се работят добре с други хора.

Как да бъдеш добър член на екипа?

На първо място трябва да имате определен набор от умения и способности. Най-важно е да може да изслушвате – идеите, вижданията и концепциите на другите служители или на подчинените. Трябва да насърчавате участието на всички колеги в екипната работа и не на последно място да уважавате всички по равно.

Защо работата в екип е важна в бизнеса?

– постигане на целите

Колективната работа сама по себе си е много важна като процес, благодарение на който може да бъде постигната определена цел. Има задачи, които не могат да бъдат изпълнени само от един човек, необходими са идеи и усилия поне на няколко души.

– увеличаване на индивидуалното обучение

С други думи екипът е група от интелигентни хора, които влагат ум и енергия в една обща цел. По време на работата в екип, всеки член научава по нещо ново от останалите хора и по този начин обогатява своите собствени знания и усъвършенства способностите си.

– разрешаване на конфликти

В почти всички компании се случва да възникнат конфликти. Работата в екип би могла да предотврати или поне да сведе до минимум конфликтите, защото колкото повече време служителите прекарват заедно, толкова повече те се сближават и опознават. За да се разрешат конфликтите е важно също да има разбирателство и компромиси в името на общата цел.

dnes.bg