Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Йордан Йовчев преди Олимпиадата: Не отивам на екскурзия

Mинути преди да излети за Олимпиадата в Лондон, знаменосецът на нашите представители – Йордан Йовчев заяви пред медиите: „Не съм тръгнал на екскурзия, а да представя България достойно в Лондон”.„Надявам се да ви зарадваме и да бъдете горди с нас. Желанието ми, което вече е по-скоро мечта, да вляза във финал. Ако стане това ще бъда безкрайно щастлив. А ако спечеля медал – ще е велико. Ако не успея – ще си мисля, че участието ми на шеста олимпиада не е неуспех”, сподели още спортистът.Йовчев и представителката ни при жените в гимнастическия турнир Ралица Милева отпътуваха днес за олимпийската столица заедно с треньорите си.

Церемонията по изпращането бе пред националния стадион „Васил Левски“ заради засилените мерки за сигурност на летище София.

По традиция спортисти и треньори получиха плюшени лъвчета за талисмани от Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК.Олимпийците ни бяха изпратени и с огромен плакат с пожелания на граждани, като в инициативата на ВИЗА се включиха 3114 българи. Плакатът ще бъде занесен от гимнастиците в Лондон и поставен в Олимпийското село.„Благодаря за гласуваното доверие от БОК да съм знаменосец на делегацията”, каза Йовчев. „Трябва да знаете, че това не е състезание кой да носи трибагреника. Всеки един от нас можеше да бъде знаменосец, защото има много достойни спортисти, като Мария Гроздева, Цвети Пиронкова, Петър Стойчев. Но не мисля че това е най-важното. Надявам се да се представим достойно. Ще бъда горд, ако с моя положителен заряд повлияя на цялата българска делегация”, посочи Йордан Йовчев.

cross.bg