Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Хора занимаващи се с европроекти от Бургас, моля ви спасете ни от Петър Радушев !?

Не можем да спестим на нашите читатели следния диалог състоял се на 20.07.2012 г. на комисията по „Собственост и стопанство“ между общинския съветник Янко Станев и Петър Радушев – директор на общинската дирекция „Европейски и национални оперативни програми“. Култовите реплики публикувани в електронния сайт vlastta.com са по повод предложение на кмета Кирил Йорданов за заемообразно отпускане на 100 000 лв. от бюджета за изпълнение на проект „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на деца и ученици със специални образователни потребности“.

–  Янко Станев – Кой е ръководител?
–  Петър Радушев – Доц.Базитов.
–  Я.С. – Колко човека участват?
–  П.Р. – Четирима.
– Я.С. – За колко време е?
–  П.Р. – 2 години.
– Я.С. -Колко е разходът?
– П.Р.-  Много малко.
– Я.С. -Колко?
– П.Р. -Около 5%.
– Я.С. -Какъв е крайният ефект?
– П.Р. -Ще бъдат предоставени услуги.
– Я.С. -Как?
– П.Р. -Ще бъдат подпомогнати в образователния процес.
– Я.С. -Как?

Колегите от vlastta.com продължават материала си така:  „Тук настана неочаквана тишина, но Янко Станев подсказа на Радушев как трябва да започне да отговаря „Кажи – има специални програми…“ и Радушев го послуша: „Има специални програми, обучители ще обучават децата в определени дейности“. Янко Станев -„А така, иначе ще останем с впечатление, че е въздушен проект.“ -„Не. В никакъв случай“ – каза Радушев и с това предложението беше прието.
Какъв коментар може да се направи на фона на „професионализма“ на Петър Радушев, който представя пред общинските съветници проект, който не знае как и от кого ще бъде осъществен? Как да се подскаже на иначе добрия кадровик Кирил Йорданов, че с избора на Радушев е извършил грешка? Защо ли непознаването на материята, с която работи общинския директор ни напомня на общински съветник, който се имаше за пенкелер по всички въпроси, преди властовото наметало да падне от него? Какво още трябва да стане след 8 /осем/ месечното разтълкуване от страна на Петър Радушев на изискванията на Европейския съюз за изпълнение на проекта за интегриран градски транспорт, за да разбере кметът, че този човек е некомпетентен? И дори не благоволи да слезе на сесията на Общинския съвет, когато се обсъждаше и гласуваше най-мащабният европроект за Варна? Въпроси, въпроси…които чакат своя отговор и адекватно решение на Кирил Йорданов, който ако знае как работят в Община Бургас колегите на Петър Радушев, отдавна да ги е взел на работа.

Радостин Енчев
barometar.net