Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Константин Динев се оттегли, Локомотив може да не пътува за Холандия

Президентът на Локомотив Пловдив Константин Динев е взел решение да се оттегли от клуба, като отборът дори може да не пътува за Холандия за реванша от втория квалификационен кръг срещу Витес.“Край. Очаквайте декларацията, с която ще изляза в официалния сайт. Повече няма да коментирам решението си пред медиите. Единственото , което подлежи на обмисляне е дали да се ходи на реванша в Холандия“, заяви Динев пред „Дарик радио“.Ако „смърфовете“ наистина не тръгнат за Арнем това би било прецедент в историята на родния футбол и със сигурност ще доведе до сериозни санкции от страна на УЕФА.За евентуалното оттегляне на Коко Динев от Локомотив се говори вече доста време, но в последните дни напрежението по оста фенове-ръководство ескалира до крайната си точка.На двубоя с Витес най-верните привърженици на „смърфовете“ транпаранти, които гласяха: „Продажниците вън! Лаута не е казино! Да заложиш любовта на феновете, О.К., но винаги губиш!“. Това вбеси собственика и той напусна стадиона.Изненадващо малко бяха и привържениците на пловдивчани на Градския стадион в Ловеч – не повече от 3 хиляди, което ясно говори за огромното разочарование и недоволство, което има у една от най-многобройните агитки в България.Вчера около 200 души се събраха на тренировката на тима на стадиона в парк „Лаута“. Те дадоха ултиматум на футболисти и треньори, че ако съмнителните мачове и в клуба не престанат може да се стигне и до по-крайни действия.На прицел попаднаха обичайните заподозрени от отбора – напусналият тима и впоследствие завърнал се това лято Юнес Бенджелюн, както и сънародникът му Джерами Родригес, нарочени и за загубата на финала за Купата на България от Лудогорец с 1:2 през май. Тогава пловдивските „железничари“ поведоха с гол на Даксон в началото на двубоя, но разградчани стигнаха до пълен обрат и то в рамките на 8 минути между 71-та и 79-та минута.Няколко срещи с подобен развой изигра Локомотив през изминалата кампания, а дори мачът с Витес и разразилата се голеада породи съмнения. Пловдивчани на четири пъти изоставаха в резултата, но и четири пъти успяваха да изравнят, а защитата на тима се представи доста слабо.

Така след множеството трудности, пред които се изправиха наставникът Емил Велев и неговите футболисти през лятото, сега под тотална неизвестна е както пътуването им за реванша с Витес в Холандия, така и участието им в новото първенство.

Константин Динев закупи Локомотив Пловдив в края на 2009 година от недолюбваната от феновете Галя Топалова и бе посрещнат като спасител на „Лаута“, тъй като тимът тогава се намираше на предпоследното 15-то място в шампионата. Преди това той беше собственик на Вихрен Сандански.В крайна сметка тимът се спаси от изпадане, финиширайки 12-ти, а на следващата година остана пети, с равен брой точки с четвъртия Локомотив София и бе на крачка от това да играе в Лига Европа. Тази година тимът направи добър сезон, надигравайки през пролетта Левски и Лудогорец на собствен терен и завърши на шесто място, като до последно имаше шансове дори за тройката.В турнира за Купата Локомотив изхвърли един след друг отново „сините“ и Литекс, за да загуби финала от бъдещия шампион от Разград. След това започнаха проблемите в Локомотив, които в крайна сметка сериозно застрашават съществуването на един от най-големите клубове в България.

http://inews.bg