Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Няколко признака за това, че Олимпиадата в Лондон ще бъде пълен провал

В петък започват Олимпийските игри в Лондон. Ще успее ли английската столица да избегне „проклятието на игрите“?Според мнозина, сред които и изданието Business Insider, отговорът е „не“. Анализаторите от изданието дори считат, че освен ако не се случи някакво чудо, игрите ще бъдат едни от най-големите икономически провали в последни години.

Вижте какво ги кара да смятат така:

В последните 30 години Барселона е единственият град, който е имал положителен ефект от игрите.В някои случаи Олимпиадата се свързва директно с икономически проблеми. В Гърция бюджетът им достигна до 11 млрд. долара, или с два пъти над предварително очакваната сума.Много от съоръженията по света, построени специално за Игрите, стоят неизползваеми и занемарени.Въпреки всички съмнения дали игрите ще помогнат или навредят на икономиката, Великобритания е положила специални усилия, за да ухажва МОК. Един топ консултант е получавал 34 000 долара на месец за работата си по кандидатурата на Великобритания.

Когато експерти на МОК посетиха Лондон за инспекция, властите манипулираха светофарите, за да могат те да минават само на зелено, което предизвика критики в обществото.Първоначалният бюджет, с който бе спечелено домакинството бе 3.9 млрд. долара.Разходите обаче се увеличават силно. Например – строежът на Аква Центъра бе изчисляван на 118 млн. долара, а в крайна сметка възлезе на 434 млн. долара.

profit.bg