Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Николай Георгиев: В Бургас се работи активно по европейските програми

Общинските съветници от ГЕРБ – Варна Даниела Димова, председател на комисията по култура и духовно развитие, Валентина Софрониева, председател на комисията по собственост и стопанство, Николай Георгиев, председател на комисията по европейски въпроси и европейско сътрудничество, Иван Луков, председател на комисията по транспорт и Лидия Маринова, председател на Комисията по социални дейности и жилищна политика миналата седмица бяха на двудневно посещение в Бургас,  водени от областния координатор на ГЕРБ Варна Иван Портних. Общинските съветници се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов, с когото обсъдиха приоритетите на морските градове както и добрите практики при разработването на европроекти и усвояване на средства по тях. Потърсихме за коментар председателя на комисията по „Европейски въпроси и европейско сътрудничество” към Общинския съвет  Николай Георгиев:.

 Какво ви направи впечетление, когато присъствахте на комисия по европейски въпроси и сътрудничество на колегите ви от Бургас?

 Тяхната комисия „Европейски въпроси и европейско сътрудничество” е единствената комисия, в която председател не е общински съветник от ГЕРБ , те са я дали на техен коалиционен партньор, но това за тях не е никакъв проблем, понеже имат пълно мнозинство. Администрацията също е тяхна, имат ресорен зам. кмет по европейски въпроси и добър екип от около 20 човека, който работи добре по техните европейски програми и те нямат никакъв проблем с комисията във връзка с това, че за един месец имаха 6 проекта, който гледаха.

barometar.net