Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Веселин Марешки е новият собственик на „Локомотив Пд“

Новият собственик на Локомотив Пд ще бъде представен на официална пресконференция в понеделник, съобщава клубният сайт lokomotivpd.com.Брифингът започва в 18,30 часа на Лаута. В 19,00 часа феновете на черно-белите ще могат да аплодират новия силен човек в клуба в демонстративен мач с участието на други популярни личности.С това съобщение на клубния сайт на Локо Пловдив отпадна и последната въпросителна кой ще е новият собственик на клуба. Вариантите до петък вечерта бяха два, но след като сайтът на клуба съобщи, че „В 19,00 часа феновете на черно-белите ще могат да аплодират новия силен човек в клуба в демонстративен мач с участието на други популярни личности.”, то вариантът за Винпром „Пещера” отпада и остана единствено варненският бизнесмен Веселин Марешки, който има бизнес с аптеките си и в Пловдив, както в повечето големи градове на България.

Марешки е роден през 1967 г., семеен с две деца. Завършва математическата гимназия във Варна. Висшето си инженерно образование започва да учи в Москва. В руската столица изкарва 3 години, след което се връща в България и тук се дипломира във варненския Технически университет.
През 90-те години навлиза в търговията с лекарства и основава своя верига от аптеки в цялата страна „Марешки“. Собсвеник е на медицински център „Младост“ и на сградата на Централна поща във Варна. Занимавал се е и със строителство.Общински съветник в морската ни столица и зам.-председател на Общинския съвет, избран от листата на РЗС. По-късно напуска партията. Преди време Веселин Марешки бе спряган като евентуален нов собственик на Левски и според непотвърдена информация е предложил много милиони, за да откупи от Батков синия клуб, но до сделка не се е стигнало.

barometar.net