Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

„Форбс“: Руски звезди бият Холивуд по богатство

Алла Пугачова, Филип Киркоров, Стас Михайлов и още руски звезди са на път да изместят холивудските си колеги по богатство. Знаменитостите са поставили рекорд по доходи в сравнение с миналата година. Общите дивиденти на 50 известни личности възлизат на рекордните 219 млн. долара за разлика от 2011-а, когато бяха само 208 милиона. Това показва класацията, съставена на база от приходи и популярност. Данните са публикувани в руската версия на „Форбс“, съобщава Интерфакс. Три са решаващите фактора в табличката на отличниците – годишната печалба, вниманието, което им отделят медиите, и интересът към тях в интернет, предаде Стандарт нюз.

Както и през 2011-а, на първо място е певецът Стас Михайлов с 21 млн. долара. Името му в социалната мрежа е търсено над 12 млн. пъти, а във вестниците то е споменато на 478 места. Втора е Мария Шарапова – с 26 млн., но с по-сдържани успехи в пространството – 279 споменавания в печата, 870 хиляди търсения. Великата Алла Пугачова е със „скромните“ 8,3 млн. долара, 1690 споменавания, 7 милиона търсения и това я поставя на трета позиция. Изглежда обаче, звездата вече сериозно се е замислила за старостта. В началото на месеца тя направи завещанието си. Говори се, че има сериозен проблем с гласните струни и ще ходи на лечение в Израел. Алла не знае какъв точно е проблемът и за всеки случай подписа документа. А на феновете си обеща, че ще се върне на сцената по Коледа с голямо, невиждано досега шоу. Но в това завещание, за учудване на всички, няма и дума за любимия й съпруг Максим Галкин. Обожаващият я 27-години по-млад от нея мъж няма да получи и една копейка след смъртта й.

Веднага след Алла в стълбичката на богатите се нарежда екссъпругът й Филип Киркоров – само с 300 хиляди долара под нея и с над 8 милиона търсения в мрежата. Следват го хокеистът Александър Овечкин и певецът Григорий Лепс. Седмо място заема Ксения Собчак – 2,4 млн. долара, над 4 млн. търсения в интернет. След нея е режисьорът Никита Михалков – 2,7 млн. долара, търсения – 700 000. Наред са певците Дима Билан и Николай Басков. Максим Галкин обаче не влиза в първата десетка.Сред новите имена в класацията са топмоделът Наталия Водянова, която е на 11-о място, и звездата на световния хокей през миналия сезон Евгений Малкин. В топлистата са още диригентът Валерий Гергиев, звездата от „Бригада“ Сергей Безруков, членовете на някои музикални групи като „Мумий Трол“.Има шампиони и сред опонентите на Кремъл. Сред най-богатите и най-влиятелни са Борис Акунин (21-ви, 1,1 млн. долара) и Леонид Парфенов (38-и с 1,2 млн. долара). Като цяло в интернет е наблюдаван повишен интерес към „звездите на протеста“, отбелязва „Форбс“.

actualno.com