Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Десетте най-добри специалности за намиране на работа

Пазарът на труда е арена, на която често хората, особено младите, излизат неподготвени. Дали заради качеството на образование или заради демотивацията им, но е факт, че намирането на работа е трудна задача.Има сфери обаче, в които постоянно се търсят нови хора и там човек много по-лесно би си намерил работа. Ето и кои са тези сфери в световен мащаб и за какво образование или преквалифициране трябва да помислите, в случай, че още търсите подходящата работа за вас:

1. Медицина, стоматология, ветеринарна медицина

Не е особена изненада, че тази сфера застава на номер едно. Около 95% от всички завършващи успяват да си намерят работа до шест месеца след дипломирането си.

2. Образование

Изненадващо, но повечето от студентите в специалностите, свързани с образованието намират лесно работа. Най-често обаче, търсенето е в големите градове.

3. Сфери, свързани с медицината

Тази категория обхваща и биомедицинските науки, както и неврологията. Успеваемостта при намиране на работа отново се доближава до 100%.

4. Право

Ако има една специалност, за която се знае, че е добре платена, то това е правото. Това е толкова вярно днес, колкото и преди години. Малко над 90% от студентите, завършили тази специалност, успяват да си намерят работа.

. Земеделие

Доскоро земеделието не беше сфера, за която е необходимо да имате образование. Но днес специалностите, свързани със селското стопанство са често търсени. 93.1 % от студентите, завършили такава специалност успяват да се реализират.

6. Биологични науки

90.9 % от наскоро завършилите студенти са успели да си намерят работа, включвайки се в различни проучвания или работейки в индустрия, свързана с биологичните науки.

7. Езици

Макар че вече почти всички знаят поне един чужд език, това не означава, че няма търсене на кадри с езикови познания. Особено успешно е, ако владеете по-нетрадиционен език като китайския например. 90.3 % от завършилите успяват да се реализират.

8. История и философия

Може би за някого е изненада, че именно историята и философията влизат в десетте най-добри специалности. 90.1 % от завършилите успяват да си намерят работа до шест месеца от завършването си. Историците и философите изместиха инженерите, архитектите и дори ИТ-специалистите.

9. Математически науки

Успеваемостта за намиране на работа е 89.9 % в рамките на шест месеца.

10. Физически науки

89.9 % от завършилите или са си намерили работа до шест месеца или са продължили следването си.

tialoto.bg