Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кметът Кирил Йорданов публикува заповедта си за пропусквателния режим в Морската градина

Във връзка с проведена Пресконференция на 01.08.2012 г. от Кмета на Община Варна, на която е обявено ограничаването достъпа на автомобили и приемането на нова организация на движение на територията на Приморски парк, на основание чл.44, ал.1 т.2, т.4 и ал.2 от ЗМСМА във връзка с чл. 73 от АПК, Наредбата за обществения ред на Община Варна и във връзка с постоянно обезпечаване на добър обществен ред кметът на Варна Кирил Йорданов нарежда:

1. Отменям своя заповед  № 2161/07.06.2012г.
2. Охраната на обществения ред на територията на Приморски парк да се осъществява денонощно от сили на ОД на МВР – Варна и патрули на охранителна фирма.
3. Да се изградят контролно-пропускателни пунктове както следва:
– КПП ”Летен театър” от 06.08.2012 г. с денонощен режим на работа, който да се обслужва от служители на Община Варна.
– КПП ”Делфинариум” с денонощен режим на работа, който да се обслужва от служители на ОД на МВР – Варна за периода 06.08.2012 г. до 01.11.2012 г. Живущите в района граждани преминаващи с автомобили през КПП да бъдат пропускани след представяне на документ за самоличност, в който да е отразен постоянен или настоящ адрес в м-ст “Салтанат”.
– КПП ”Рибарски плаж” на Крайбрежна алея с денонощен режим на работа, който да се обслужва от служители на ОД на МВР – Варна за периода 06.08.2012 г. до 01.11.2012 г.
– КПП до р-т ”Коневръза” с денонощен режим на работа да се обслужва от сили на концесионера на Крайбрежна алея за периода 06.08.2012 г. до 01.11.2012 г.
4. Собствениците на търговски обекти и лицата извършващи търговска или друга стопанска дейност на територията на Приморски парк и Крайбрежна алея в частта от КПП ”Рибарски плаж” до плувен басейн “Приморски” да зареждат търговските и увеселителни обекти експлоатирани от тях от 04:00 ч. до 09:00 ч., като автомобилите преминават през обособените КПП за съответния район. Забранява се откритото складиране на стоки, амбалаж, търговски съоръжения – щендери, колички и др. на алеите или в тревните площи на Приморски парк. Автомобилите, които след 09:00ч. се намират в зоната забранена за движение, подлежат на санкция.
5. ЗАБРАНЯВАМ съхранението, складирането на строителни материали и строителни отпадъци на алеите и тревните площи. Нарушителите да бъдат санкционирани съгласно разпоредбите на Наредбата за обществения ред на Община Варна.
6. ЗАБРАНЯВАМ престоя и паркирането на МПС на алеи и тревни площи на територията на Приморски парк, освен на предвидените за това места или дворове.
7.  ЗАБРАНЯВАМ престоя и паркирането на МПС на буните и подходите към тях.
8. Нарушенията, констатирани по т.6 и т.7 от  настоящата заповед, да бъдат санкционирани като се приложат разпоредбите на Наредбата за обществения ред на Община Варна или МПС се репатрира с техническо средство тип “Паяк”.
9. Маршрут на бавнодвижещ се транспорт /автовлакче/:
– от Централен вход на Приморски парк по алеята зад р-т “Морско казино”, централна алея, алеята с кривото дърво, Амфитеатъра до Зоокъта и обратно;
10. За обслужване на клиенти за периода 06.08. – 01.11.2012    г. да се обособят следните местостоянки за таксиметрови автомобили в близост до Приморски парк:
–    на ул. “Ст.Стамболов” до платения паркинг – 4 броя;
–    до вход “Летен театър” –  2 броя;
–    до вход “Спортна зала” – 5 броя.

11. РАЗРЕШАВАМ денонощен достъп на територията на Приморски парк без ограничения на следните групи автомобили:
– на МВР, спешна помощ и пожарна и аварийна безопасност;
– МПС на специализирани фирми (ВиК и Електроразпределение) при овладяване на аварийни и бедствени ситуации;
– автомобилите на Община Варна, извършващи контролна дейност и такива, обслужващи национални, градски празници и чествания, мероприятия.
– МПС, обслужващи инфраструктурата в Приморски парк (сметоизвозване, поддръжка на зелени площи, паркова мебел и инфраструктура, временни санитарни възли). Горепосочените групи МПС са длъжни да съобразяват движението си на територията на Приморски парк, като избират КПП за влизане и излизане, което ще позволи минимум пресичане на алеи, а така също скоростта и часовия диапазон за предвижване.
12. Настоящата заповед да се публикува на официалния сайт на Община Варна и чрез средствата за масово осведомяване.
Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на Директора на дирекция “Управление на сигурността и контрол на обществения ред” при Община Варна и Началник отдел ”Охранителна полиция” при ОД на МВР – Варна. Ежедневният контрол да се осъществява от Началник-отдел “Опазване на обществения ред” при Община Варна и Началниците на І, ІІ РУП  и СПС при ОД на МВР – Варна.

barometar.net