Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Петя Стефанова: Красотата е дар свише, тя е корона – дори да е от тръни

Кариерата на Петя Стефанова  започва през 1994 г. в БНТ /РТВЦ Варна/, където е водеща на Програма “Море”, като едновременно снима и репортажи като кореспондент за Канал 1 и Ефир 2. През 1996 година журналистката е част от екипа, създал една от първите частни телевизии в България – MSAT. Тя е първият репортер и водещ на телевизията, която достига до 3-то място по гледаемост в страната.След 6 години в ефира на телевизията Петя заминава за Франкфурт, където живее с мъжа и детето си. Създава собствена продуцентска къща – “Belle Films”, която прави рекламни филми и ТВ продукции, а през 2007 г. се завръща на телевизионния екран, като репортер в bTV новините, а година по-късно и като водещ на сутрешния блок”Тази сутрин”. През 2010 г. Петя приема предложението на бившия си екранен партньор Николай Бареков да се присъедини към TV7 и става продуцент и водещ на новините. Популярната журналистка бе любезна да отговори на въпросите на репортер на www.briz15.com

  Кои са книгите, от които се учите да живеете в хармония със себе си?

 Пътеводна ми е „Пророкът” на Халил Джубран. Много обичам мъдростта на Изтока. Едни от любимите ми детски приказки бяха индийските, раздвижвам си мозъка с дзен коани, понякога се допитвам до Ошо. В момента съм на вълна Елиф Шафак, няма да пропусна и Харуки Мураками… Благодарение на мой близък приятел /и преводач/ открих Ромен Гари – една Вселена.„Яж, моли се и обичай” пък ми помогна в един кръстопътен момент. После гледах и филма с Джулия Робъртс – беше разочароващ след книгата. Но освен да потъвам и изплувам в света на книгите, с тях се и забавлявам– например с абсурдния хумор на Уди Алън или О` Хенри. Това ми е хапчето за смях.

 Кое е предпочитаното място за почивка от вас?

Най-добре си почивам край морето и то във Варна. Понеже от години не живея в родния си град, използвам всеки свободен отрязък от време, за да се върна у дома. Това лято слязох малко и до Южното Черноморие и изкарах страхотно, но най-вече заради компанията. Самото то не ми е на сърце, въпреки че е по-топло от Севера. Харесват ми също и гръцките острови. Сега искам да си сбъдна мечтата да зимувам на топло и далечно място.

 Кои са 3-те задължителни неща, които взимате със себе си по време на почивка?

 3-те куфара ги броим за едно, нали?  Каква почивка ще ми е с по-малко, то си е цял стрес. В тях задължително има книга, четка за зъби и смартфон. Много се затруднявам, когато трябва да броя до 3.

 Според международна класация варненките са на 5-то място по красота в света.
Пречи или помага красотата в работата ви?

Като варненка мога само да гордея, че така са ни оценили. Не знам дали е актуално, при положение,че днес като се разходя по улиците на града, почти не виждам мои познати-коренячки за сметка на добричлийки и силистренки например. Аз самата не живея във Варна от 10 години, макар сърцето ми да е тук. Но варненката е признато красива, да. А красотата е дар Свише, тя е корона – дори да е от тръни.

Къде се чувствате по-комфортно, като водещ на емисия или репортер?

Обичам всичките си превъплъщения и работя с любов. Мисля, че ми личи.

Вашата дъшеря иска ли да тръгне по пътя ви, словото влече ли я?

Тя ме копира в много неща, но не и що се отнася до работата ми. Макар че я гледах до 3-годишна и после се върнах към телевизията, тя ревнува от работата ми и времето, прекарано в студиото. Отрасна в нюзрума – и в бТВ, и в ТВ7, но не обикна телевизионното ми отражение. Влече я изкуството- пее страхотно, рисува, създава модели, има голяма фантазия. Сега мечтае да стане архитект и да работи от вкъщи

Интерво на Деница Герчева

barometar.net