Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

До 15 август набират 58 студенти за стаж в администрации във Варненска област

58 студенти ще имат възможност да стажуват в 12 административни структури на държавната администрация във Варненска област. Стажантската програма се реализира по проект „Създаване на капацитет за бъдещето – провеждане на студентски стажове в държавната администрация“, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”. Бенефициент е Администрацията на Министерския съвет. По данни на Областния информационен център досега за Варненска област са подадени 59 заявления от желаещи за стажуват в държавната администрация студенти. За община Варна са обявени 17 места. 13 студенти ще могат да прекарат 1 месец в изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Стажанти се набират за още 5 общини в областта, Областна администрация, Регионалния инспекторат на образованието, Басейнова дирекция, Областна служба за съвети в земеделието и др.
Програмата включва едномесечен неплатен стаж с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с атмосферата в държавната администрация. Стажът ще се проведе от 17 септември до 17 октомври т. г. В него могат да участват български студенти в процес на обучение в университети в страната и чужбина след завършен втори курс. Изисква се също среден успех над 4.00, добра компютърна грамотност и специалност съобразно обявената позиция. Срокът за  кандидатстване е 15 август т. г.
Кандидатите трябва да изпратят заявление за стаж по образец и автобиография (Europass) на електронна поща: staj@government.bg. След подбор по документи ще бъдат проведени тестове с избраните, а успешно представилите се ще се явят на интервю в съответните администрации в периода от 25 август до 5 септември 2012 година.  По проекта са обявени общо 878  стажантски места в 177 структури на държавната администрация в 111 населени места на страната. Списък на обявените за Варненска област места за стажанти е публикуван на http://www.jobtiger.bg/info/jobs/Government/Staj/Varna/  Допълнителна информация и документи за кандидатстване: www.jobtiger.bg/STAJ

barometar.net