Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Илиана Раева: 20 г. търпяхме правителства, за които спортът не беше приоритет

Треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева чрез профила си във “Фейсбук” благодари за пореден път на феновете за подкрепата. Тя изказа своите предложения за развитието на българския спорт. Тя призна, че 20 години за българските правителства спортът не е бил приоритет.  Ето пълния текст на публикацията на Илияна Раева във Facebook:

Здравейте ,приятели! Олимпиадата отмина,но вашите  коментари,анализи и пожелания не секват!! Вълненията ви ,както и любовта към българският спорт е достойно за ОГРОМНО възхищение и благодарност! Феноменът Facebook ни дава единствената по рода си истинска и директна комуникация и аз ще продължа да я ползвам така,както всеки един от вас!

Естествено първо ще ви благодаря за хилядите коментари,лични съобщетия(стотици) и пожелания!!! Когато трудът и професията ти е изложен на показ,под светлините на прожекторите,когато се прави за хората е нормално да те интересува тяхното мнение! Не мисля,че съм казала силни думи в интервюто си! Мисля дори,че не казах а и нямаше време още важни неща,които смятам ,че са необходими да се направят за да го има този велик феномен-спорта!

Повече от 20 г спорта се рушеше…беше далеч от приоритетите на всички правителства,които трябваше да търпим и с,които трябваше да се съобразяваме! Няма как сега с магическа пръчка да се оправи спорта!Правителството на ГЕРБ единствено до момента обърна поглед към нас-спортистите! Тези ,които по уникален начин с лекота успяват да накарат цял един народ да бъде обединен,пиян от щастие и горд !! Това го може единствено спорта! Строят се зали,комплекси,спортни площадки!! Промени се финансирането на федерациите-драстично!! -което беше за добро!

Лично Премиерът Борисов привлича Бизнесът към спортните клубове и федерации!! Това никой до сега не го беше правил! Няма как обаче при тотално унищожена методика на работа и липса на кадри спортът да литне! Няма как правителството да влезе във Федерациите и да ръководи правилно националните отбори и клубовете!! Тази тема е дълга и отговорна! Правилно подреждане на Пирамидата-масов спорт (училища,детски градини),спортни клубове и федерации!! Правилните хора и категоричен морал при йерархията във всеки отделен спорт! Финансиране и материална база! Отговорна спортна журналистика! Приемственост…менажиране…Актуална информация за тенденциите в световният спорт…

Пиша това,защото съм пряко свързана и отговорна за един от спортовете и защото трябва да се вземат незабавни мерки за възраждането на българският спорт! Деца има защото България е „осъдена“ да има спортисти от световна величина! Трябва воля ,компетентност и морал!! Слагам този пост под текста,защото съм изумена от това ,че около 500 000 човека са го прочели и хиляди са го харесали и коментирали!!! А това ,уважаеми фейс-приятели означава-ОТГОВОРНОСТ!!! Благодаря на всички,че продължавате да ИСКАТЕ а не се обезкуражавате!!! Винаги има начин!!!