Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

„Мис Варна” 2012, Ирена Григорова: Има моменти, в които красотата ме е предавала

Тазгодишната носителка на титлата „Мис Варна” е Ирена Григорова или както я наричат приятелите й Рени. Тя  е на 19 години от Варна, в момента е втори курс студентка в Медицинския университет в морската столица, специалност „Здравен мениджмънт”. За трета година е участничка в престижния конкурс, като тази година успя да се пребори за короната и да получи признанието на журито.

Въпросите зададе Деница Герчева

 Рени, какво следва след „Мис Варна”, обмисляш ли да участваш в конкурса „Мис България”?

“Мис България” е следващата стъпка, която обмислям да направя, надявам се да имам все повече работа в сферата на модата, защото се занимавам с това доста време. Надявам се титлата да ми отвори много пътища, възможности за развитие и за кариера може би.

Доволна ли си от организацията на конкурса, който и тази година  се  проведе  в  „Гранд Хотел Варна”?

Организацията беше много на високо  ниво, всички ни обръщаха персонално внимание, към всяка една имаше много добро отношение.  Цялата подготовка за конкурса беше много тежка, имахме репетиции от сутрин до вечер. Някои  хора си мислят, че цяла седмица си почиваме, защото виждат, че имаме снимки от возене на яхта, от басейн и повечето смятат, че се забавляваме, а всъщност работим доста. Тази година имаше много  момичета, който никога не са се занимавали с мода, никога не бяха се качвали на такава сцена и беше доста по-трудно.

Как оценяваш ти, от позицията на професионален модел,  участието на момичетата, които нямат опит в модния бранш?

Има  момичета, които имат още да работят върху себе си, като начин на походка, грация, но за старт смятам,  че това е доста добре за всяка една от тях

Как се печели „Мис Варна”?

Трудно. Ако искаш да постигнеш нещо, не трябва да се отказваш, а да работиш всеки един ден.

Мислиш ли, че „Мис Варна” е върхът,  който можеш да постигнеш?

Не мисля, че това е върхът, това е начало. Предните години много съм работила върху себе си. Аз няма да спра да се развивам. Модата няма да ми пречи на обучението, напротив. Мисля, че много добре ще съчетая двете неща, както до сега съм го правила.

Мнозинството  са скептични към професията на модела и не възприемат на сериозно момичетата, които се занимават с това, ти как би отговорила на тези хора?

Това е така, защото хората виждат крайния резултат и виждат само външно човека. Има много работа в това да си модел или манекен. Хората мислят, че е много лесно да излезеш, да се представиш, но това са много години работа. Трябва да си ошлайфаш   походката,  както и начина  на позиране. Това да снимаш е изключително трудно. В началото не  можех да открия себе си, но всичко се подобри с течение  на времето. Вече съм стъпила на краката си и знам как да направя така, че да изглеждам добре от страни.

 Достоевски е казал, че „красотата ще спаси света”. Кога твоята красота те е спасявала и имало ли е моменти, в  които те  е предавала?

Бих казала, че повече ме е предавала,  отколкото да ме спасява.  Това е нещо и много хубаво, и доста отрицателно.

Как те възприемат хората около теб?

Хората около мен, които ме познават знаят, че аз съм земен човек и не разчитам изобщо на външността си  и  тези, които не ме познават или  които искат да ме опознаят трябва да знаят, че това не е приоритет за мен.

„Мис Варна”  трябва ли да бъде заедно с „Мистър Варна”, какъв искаш  да е човекът до теб?

Не, изобщо не е задължително да е така. „Мис Варна” трябва да е с човек, с когото ще се чувства добре, щастлива, влюбена и обичана.

barometar.net

Снимки:  Ирена Григорова /facebook.com/