Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Финансови съвети за новобрачни дами

След като кажат “Да”, много дами, естествено, се отдават на пълно наслаждение и новобрачно блаженство. Последното нещо, за което си мислят, е, че всъщност 9 от 10 от тях ще носят лична отговорност за финансовото си положение през целия си живот. И все пак 80% от жените нямат никакъв план за това. Една от най-честите причини за финансов колапс при жените е разводът. През първата година след развода стандарта на живот на една жена спада драстично. За да не останете в недоимък, направете си финансов план и не допускайте тези грешки, които младите булки често правят.Не е забавно да мислите за това, че е възможно да останете сама и без финанси, особено ако току-що сте се омъжила. Но, ако не мислите, може да свършите като една от всяка 7-ма (от 10) жена, които живеят в бедност. Ето трите най-често срещани твърдения на новобрачните дами и нашите препоръки какво е добре да преосмислите в тях.

1. Всичко ще бъде наред – ние се обичаме!
Само защото имате силни и нежни чувства един към друг, не означава, че и двамата споделяте едни и същи идеи относно паричните въпроси. Ще си отворите отделни сметки или ще си делите разходите 50:50 и ще вкарвате парите си в обща сметка? Няма значение какъв финансов подход ще изберете. По-важното е да говорите и да стигнете до единодушно решение за това как ще управлявате парите си заедно.

2. Той ще се погрижи за финансите.
Вие сте възрастен човек и равноправен партньор в тази връзка. Да оставите само половинката си да се грижи за финансите е истинска катастрофа. Седнете заедно с новия си съпруг и направете бюджетен план. Постигнете съгласие за това, че ще споделяте отговорностите за домашните и други разходи. Ако оставите тази задача на мъжа си, ще бъдете финансово несигурна и по време на брака, и… след евентуален развод.

3. В добри и лоши времена.
Ами ако половинката ви има ужасни навици да харчи много пари? По принцип би трябвало да сте наясно с това още преди “Да”-то. И ако сте се омъжила с илюзията  че той ще промени финансовото си поведение след брака, то тогава вече сте допуснала грешка. Това как мъжът ви се справя с финансите си може да ви говори много за неговите ценности, характер и бъдещото финансово състояние на семейството ви. Едва ли желаете да споделяте цял живот “лошите времена” на вашия семеен бюджет.Всички жени, омъжени или не, трябва да имат финансови умения. Изградете си разумни навици по отношение на парите и инвестициите. Може би тези ваши разумни методи ще накарат и него да подходи по-отговорно към финансовите въпроси.

tia.bg