Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Наско от Б.Т.Р.: Всяка година ми настрочват сватба за септември

– Наско, чист късмет е, че те засякохме в София през лятото. Имате ли много ангажименти?

– Заети сме, но имаме и по някой свободен ден. Успях през юли да си открадна няколко почивни дни. Не се оплакваме от ангажименти. Следващата седмица ще участваме с концерт за набиране на средства за възстановяване на църквата на нос Емона, а след това в Св. Влас и накрая може би отново в Несебър.

– За поредна година забихте на Джулай морнинг.

– Беше супер. Още когато правихме организацията за събитието, се предвещаваше, че ще бъде епично, защото съвпадна с уикенда. Предните години хората трябваше да дойдат да ни гледат и веднага след това да се връщат на работа.Тази година според мен мина най-добре, защото хората знаеха защо са дошли. Имаше море от хора и беше приказно. Открихме малко преди да се покаже слънцето и с песента „Джулай морнинг“ уцелихме изгрева точно в 5,32.

– Всяка година пееш с вокала на „Юрая хийп“ Джон Лоутън. Как точно се запознахте и сработихте?

– Това е традиция. Всяка година след изгрева пеем повече от час най-доброто от репертоара на „Юрая хийп“. Вече шеста година заедно правим много добри концерти. Случва се и той да запее наше парче, но на английски, примерно пял е „Спасение“. Запознахме се през 2000 г. в Лондон. Имахме концерт с още няколко групи, сред които и неговата. Те представяха нов албум. Джон за разлика от другите групи преди нас остана докрай и изгледа нашето участие. Събрахме се типично по музикантски. На тръгване каза: „Момчета, с удоволствие бих работил с вас“Няколко години след това организаторът на Джулай морнинг Цонко Цонев, кметът на Каварна реши, че е време да поканим западна звезда да вземе участие и така посрещнахме за първи път изгрева с Джон Лоутън.

– Намираш ли разлика в работата с български и чуждестранни изпълнители?

– Не бих казал. Б.Т.Р. сме работили с много западни артисти. Правили сме няколко концерта с Глен Хюз, в които сме били „Дийп пърпъл“ за него. Той се различава много от Джон Лоутън. Чужденците не биха могли да се сложат под общ знаменател, нито пък българите. Всичко си зависи от човека. Лесно се сработваш с приятели и професионалисти. Работили сме с почти всички големи имена от българските изпълнители и се получава добър резултат. Не става въпрос само за изпълнението, а и за това всеки да вкара нещо от себе си.

168chasa.bg