Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Най-лошите професии за мъже

Новата научна разработка в сферата на трудовата медицина включва внимателно проучване и интервю на 10 000 майки дали живот на деца с родилни дефекти и други 4000, които са родили здрави деца. То обхваща въпроси за употребата на медикаменти, достъпа до химически вещества и други животоопределящи избори. Резултатите установяват връзка между професията на бащата – 3 месеца преди зачеването до първия месец на бременността – и определени типове вродени дефекти у децата.„Всички ние до сега се концентрираме само върху нещата, които майките трябва или не трябва да правят преди да забременеят и връзката им със здравето на бебето, но бащите също изиграват своята роля.“, казва д-р Таня А. Десройсърс, епидемиолог и ръководител на експеримента. И въпреки, че учените не могат да кажат какво точно причинява тези дефекти, спекулациите са на лице, затова не пречи да се информирате какво би могло да изложи вас и нероденото ви дете на риск.

Ако прекарвате целия ден в седнало положение

Изследователите установили, че мениджърските позиции, администраторите, математиците или други професии, приковаващи ви за бюрото, имат отношение към т.нар. заешка устна у новородените, както и деформации в ръцете, краката, дланите и ходилата. Като причина за това се посочва факта, че дългото седене на стол увеличава температурата на скротома, което в последствие уврежда спермата и може да доведе до вродени дефекти.

Изход: Ако седите по цял ден, то съкратете периодите прекарани в тази поза, учестете разходките и ако е възможно дори, преместете бюрото си на по-високо, за да се налага да стоите прав до него. Това не само би помогнало на бъдещото ви поколение, ами и ще ви спести един с 40% увеличен риск от ранна смърт, който заплашва хората, прекарващи дори само половин ден на бюрото си.

Ако работите на открито

Професиите, които изискват повече време на открито като градинари, озеленители или фермери, биха могли да доведат до увреждания в гастроентерологичната система на децата. Причинителят: пестицидите. Веднъж влезли в контакт с тях – без значение дали са попаднали върху кожата ви или са били вдишани – те могат да увардят спермата ви. Няма такова нещо като безвреден пестицид – ако може да убие буболечка, е опасен и за човека.

Изход: Прибирайте служебната си униформа или работните дрехи в багажника, за да не продължавате да дишате отровите и в колата си. Отмивайте с обилен душ химикалите възможно най-скоро след досега с тях и то по възможност още докато сте на работа, а през деня дръжте под ръка хавлия, за да се бършете постоянно.

Ако се занимавате с изкуство

Художниците и фотографите рискуват да причинят на децата си устни, очни, ушни, чревни и сърдечни проблеми според проучването. Причината се крие във работата с органични разтворители, използвани в боите, особено маслените, вдишването на изпаренията от които може да увреди мъжката сперма.

Изход: Контролирайте дозите, които вдишвате, като прекъсвате често работа за не по-малко от 10 минути, в които излизайте на въздух или прекарвайте в добре вентилирано помещение.

tialoto.bg