Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Какъв е стилът на вашата личност

Чудили ли сте се защо с някои хора веднага си допадате, а с други – никога? Отговорът се крие в личностния ви стил, който представлява предсказуем набор от поведения, който определя как другите ви възприемат. Вашият стил на личността, всъщност е предпочитанието ви да се държите по определен начин, когато общувате с хора. Стилът на личността ви влияе много върху избора ви на работата, както и върху избора ви на хора, с които да се обграждате. Но когато хората с различни, противоположни стилове на личността трябва да работят заедно, това може да доведе до реални проблеми.Може би се разочаровате, защото си мислите, че нещата в службата вървят с бавни темпове, а останалата част от вашия екип мисли, че вие се движите твърде бързо. Или може би предпочитате да се фокусирате върху детайлите, докато колегата ви обича да гледа цялостната картина.Може би предпочитате да разглеждате всички възможности, преди да вземете дадено решение, но работите за шеф, който иска отговорите на момента. Може социално взаимодействие между колегите за вас да е от голямо значение и да се дразните, когато някой забрави да ви поздрави или да ви се усмихне.Звучи ли ви познато? Част от конфликтите и недоразуменията между индивидите, особено в една организация, се дължи точно в това, че имат трудности с личностното си „напасване“, а не че имат конкретни причини да не се харесват.Ако искате да достигне пълния си потенциал като лидер, мениджър, ръководител или, екипен играч, трябва да се научите да работите ефективно с всички. Когато си взаимодействате с хора, които споделят вашия стил, вие сте на една и съща вълна, така да се каже, но когато си взаимодействате с хора, чиито стил е различен от вашия, нещата могат да се окажат сложни.ървата стъпка е да разберете вашия собствен стил, за да можете да работите по-ефективно с другите. По-лесно ще можете да се адаптирате към поведението на колегите си, ако сте наясно с вашето собствено.Освен това, ако се познавате добре, ще можете да сведете до минимум липсата на удовлетворение от работата си, заради различни дразнители. Така ще увеличите продуктивността си, когато работите в екип, като същевременно ще минимизирате конфликтите и недоразуменията в него.

Има четири стилове на личността, ето и кои са те:

Директен: висока самоувереност и ниска изразителност

Енергичен: висока самоувереност и висока изразителност

Внимателен: ниска самоувереност и висока изразителност

Систематичен: Ниска самоувереност и ниска изразителност

Тези, които имат директен стил на личността правят по-голям опит да повлияват на мислите и поведението на другите, но в същото време пазят своите емоции под контрол. Тези хора са с конкурентно, решително поведение и обичат да поемат рискове. Те лесно взимат инициативата и са мотивирани от властта и авторитета. Те се справят добре с новите предизвикателства и се противопоставят на рутината. Избягват да се вслушват в мнението на другите.

Тези, които имат енергичен личностен стил се опитват да влияят на мислите и поведението на другите, като в същото време им демонстрират емоциите си. Тези хора са ентусиазирани, оптимистично настроени, приказливи, импулсивни и емоционални. В допълнение, са много убедителни в мотивирането на другите, както и в разрешаването на проблемите. Тези хора обичат да получават признание, популярност и похвали от другите. Не обичат структурите и прекалено строгите правила.

Хората с внимателен личностен стил не се опитват да повлияват агресивно на мислите и поведението на другите, но в същото време са доста емоционални. Тези хора могат да бъдат описани като лоялни служители, които умеят да работят в екип и подкрепят лидерите. Те са страхотни слушатели и са много надеждни. Те са склонни да се противопоставят на промените и са прекалено чувствителни към критиката. Те избягват конфликтите и са готови на всичко, за да се поддържа хармонията в екипа, дори да жертват собствените си нужди.

Хората със систематичен стил на личността имат най-малко желание да повлияват на мислите и поведението на другите. Те контролират емоциите си. Могат да бъдат описани като добросъвестни, внимателни, аналитични и точни в отношенията си с колегите. Може да ги разпознаете по това, че си вършат отлично задълженията без да искат много социално взаимодействие. Тези хора избягват да спорят, но в същото време са мотивирани да вършат работата си перфектно.

tialoto.bg