Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Първи международен турнир по баскетбол в инвалидни колички ще се проведе във Варна

5 отбора ще вземат участие в първия по рода си в България международен турнир по баскетбол в инвалидни колички, домакин на който ще бъде зала „Конгресна“ на ДКС в морската ни столица от 5 до 7 октомври. Това разкри председателя на СКХУ „Варна 2010“ Желю Желев. Освен варненските момчета в в битката за трофея ще се впуснат още отбора от София, шампиона на Румъния „Клуж“, СК „Икар“ Одеса (Украйна) и тима от Кишинев (Молдова). Имаше вариант в турнира да участва и отбор от Гърция, но това няма да се случи, тъй като „елините“ имат проблеми от финансово естество. Както е известно отбора на СКХУ „Варна 2010“ е играл и с 4-те тима, като според Желю Желев румънците ще бъдат може би най-сериозния конкурент на варненските момчета за първото място. Двата отбора имат изиграни два мача помежду си, като в първия варненци разнебитиха съперника на турнир в Констанца, но след това загубиха само с 2 точки в Арад.

„Играчите на „Клуж“ тренират здраво за предстоящия турнир и със сигурност ще дойдат във Варна добре подготвени“ , коментира Желю Желев.
Варненските момчета обаче също ще се готвят на пълно обороти. В момента възпитаниците на Гани Василев са на лагер-сбор на Спортпалас, където тренират заедно с отбора от София, двуразовите тренировки се водят от двама холандски специалисти – бившия баскетболист Дау де Вит и Питър Досен, който 9 пъти е обявяван за номер 1 в света. И двамата са силно впечатлени от град Варна и прекрасните условия на Спортпалас.

„Тук сме за да подкрепим играчите и треньорите, да променим някои няща и най-вече да им помогнем да работят по-лесно и по-добре. Преди 2 години бях в София, но варненския отбор не го познавах. Ако трябва да направим сравнение с Холандия бих казал, че състезателите са все още на ниво Б и трябва още много тренировки. Но потенциала е голям и съветвам треньорите да бъдат търпеливи. Това е дългосрочна инвестиция, която със сигурност ще донесе успехи след време. С най-голямо удоволствие бих се върнал тук и догодина“, заяви с усмивка Дау де Вит.

Неговите думи бяха подкрепени и от Питър Досен.„Доста неща успяхме да научим от този лагер. Разбира се има още много да учим, понеже сме млад отбор. Лагера е и една отлична подготовка за предстоящия международен турнир, който се надявам, че ще спечелим“, радва се председателя на СКХУ „Варна 2010“ Желю Желев. Президента на СК „София-Балкан“ Светлозар Сяров също изрази задоволството си от тренировъчния лагер, като изказа суперлативи за МФВС, по чиято програма се организира кампа и не пропусна да похвали домакините от Спортпалас. В същото време състезатлите на СКХУ „Варна 2010“ ще вземат участие и в предстоящия Параолимпийски турнир за хора с увреждания „Варна 2012“, който ще се проведе на 20 и 21 септември. Председателя на клуба Желю Желев поясни, че тима ще се впусне в надпреварите по тенис на маса, който е в четвъртък в ДКС и стрелбата в зала „Простор“ в петък.
barometar.net