Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

4-те най-болезнени модни тенденции

Тежката чанта
Тази великопно-огромна дизайнерска чанта е просто неустоима. Безумно елегантна, последен писък на модата, а освен това никога няма да ви се наложи да зарежете несесера за грим, четката за коса, бутилката с минерална вода и още толкова много неща, поради липса на място.Но само след няколко часа тежестта става нетърпима, както и болката, а красивата ви осанка се е изгърбила… Сигурно ви се е случвало да ви попитат: “Какво носиш в тая чанта, камъни ли?”В действителност, не размерът на чантата е проблема, а тежестта й. Голямата чанта може да бъде и лека, но наличието на пространство изкушава жените да добавят и още нещо.Добрата новина е, че според специалисти, носенето на тежка чанта няма да деформира перманентно скелета. Просто ще боли много, защото мускулите на раменете са подложени на постоянен “стрес”.

Ето и някои предложения за предпазване от болката:
– Ако носите тежка чанта, разпределете тежестта между двете рамена.
– Сменяйте чантите си, за да не носите всеки ден голяма. Ако работата ви е свързана с движение, може да ви се стори разумно да занесете голямата чанта в офиса, да извадите най-важните си вещи – например портмоне и ключове – и да ги сложите в по-малка чанта, с която да се движите.
– Когато купувате голяма чанта, от значение е да изберете такава с широки дръжки, за да разпределите тежестта върху по-широка област на раменете.
– Ако се налага да носите много неща

Тесни дънки и бельо
Друг моден избор, който би могъл да ви донесе страдание, са тесните дънки и тясното синтетично бельо – особено прашките. Въпреки че може да подчертават извивките на тялото, те също така, увеличават риска от вагинални инфекции. Симптомите са болка, сърбеж, парене и течение.Гъбичките се развиват, където е топло и влажно. Ако дрехите ви са плътно прилепнали и не позволяват циркулацията на въздух, това е проблем. Тесните твърди панталони също така предизвикват търкане и кожно раздразнение, което може да е особено дискомфортно.

Ето някои предложения как да се предпазите от гъбична инфекция:
– Избягвайте прилепналите дънки и бикини. Изберете по-широки, с красива кройка.
– Носете 100% памучно бельо – памука абсорбира много по-добре от полиестера и найлона.
– Не спете с тесни бикини и дори избягвайте да слагате бельо, когато спите.
– Не носете прашки, освен ако не се налага и изберете памучни.

Високите токове
Високите токове правят крака да изглежда издължен и елегантен, но ако не са избрани правилно, могат да бъда причина за сериозни проблеми и травми. Най-големият риск е подуване на палеца – деформация, която се изразява с болезнено отичане в основата на големия пръст. Пръстът може също да се изкриви към другите пръсти.Причина №1 за тази деформация са прекалено тесните обувки и по-специално високите обувки с тесен, заострен връх. Тази форма притиска пръстите един към друг и при продължително носене кракът започва да приема формата на обувката. Деформациите се проявяват приблизително след 10 години носене на модни обувки. Други проблеми са мазолите, деформация на ноктите и притискане на нервните окончания и кръвоносните съдове.Другите травми на краката – изкълчените глезени, счупвания, късане на сухожилия, обикновено са по причина на платформите, обувките с каишка на глезена и високите чехли, тъй като в тях ходилото няма стабилност и е лесно крака да се изплъзне.Решението не е е да се откажете от високите обувки завинаги. Съветът на специалистите е да се отнасяте с тях като с “десерт” – носете ги само при повод, а не ежедневно.

Други предложения за избягване на травмите:
– Не обувайте високи обувки, ако ще трябва да стоите повече от 3 часа права.
– Ако се налага да бъдете с високи обувки – например за важна среща или специален случай – вземете резервен чифт с нисък ток, които да носите през останалото време.
– Избирайте обувките си внимателно. Принципът е, че трябва да се почувствате комфортно моментално – няма такова нещо като “преходен период” или “ще се отпусне”.
– Купувайте обувките си в края на деня, когато краката ви са най-отпуснати.
– Избирайте обувки от мека кожа, така че когато кракът се подуе, обувката да го поеме.

Цветни контакни лещи
С цветните контактни лещи може да направите очите си изумрудено зелени, сапфирено сини, топазени и прочие омайващи цветове.Декоративните контактни лещи не коригират зрението, те само сменят цвета на очите. Потребителите им са основно жените между 20 и 30 години. Въпреки че декоративните лещи са удивително интересно изобретение, с тях не бива да се отнасяте “фриволно”, предупреждават специалистите. Те не са като да си купиш грим и може да причинят сериозни инфекции, като конюнктивит, зачервяване на очите, рани на роговицата, а има и такива сериозни поражения като влошаване на зрението и дори слепота.Ако лещите не са предписани от специалист, те може изобщо да не са подходящи за вас. Роговицата не е по-различна от всяка друга част на тялото и при нея няма стандартен размер, който да е универсален за всички. Повечето лещи ще са твърде тесни или твърде свободни, което е зле и в двата случая.

Няколко предложения за безопасното използване на декоративни лещи:
– Отидете при специалист, който ще избере подходящия размер лещи за вас и ще ви напише рецепта.
– Редовно ходете на очен преглед.
– Следвайте препоръките на лекаря за почистване и дезинфекция на лещите.
– Винаги измивайте ръцете си, преди да докоснете лещите.
– Никога не давайте или разменяйте лещи с някой друг – това може да пренесе опасни бактерии.
– Не спете с декоративните лещи, тъй като това увеличава риска от бактериална инфекция пет пъти.

tia.bg